A hűtlenség nem való a közösségi médiára

A hűtlenség egyre gyakoribbá válik a közösségi hálózatokon keresztül, legyen az Facebook, Instagram és mások. A baj azonban az, hogy mindenki tudomást szerez a kellemetlen helyzetről.

Íme néhány tipp, amit a Pszichológia online magazinja javasol, hogy miként kezeljük jobban ezt a kellemetlen helyzetet, amely bármelyik párral előfordulhat, és ahol nagyon nehéz különbséget tenni a magánügy és a kiteregetés között.

Egy lehetséges megoldás az, ha a kapcsolatban mindkét fél az asztalra teszi a problémát, és nyíltan foglalkozik vele, hogy a másik háta mögött ne történjenek olyan lépések, amelyek árthatnak a kapcsolatnak. Általában a fiatalokkal szokott előfordulni, hogy a folyamatos állapotfrissítéssel teszik közzé az aktuális gondjaikat, amiről mindenki tudni szokott.

Mi a baj a közösségi médiával?

Az, hogy az itt látható világ minden szempontból tökéletes. Mindenki mosolyog, mindenki szép, senkinek sincs nagyobb problémája. Nagyon ritka,  amikor valaki felvállalja a valódi énét, és nem fél megmutatni a gyengeségeit. Viszont itt jön az első és a legfontosabb lecke: csak a saját gyengeségeinket mutassuk meg.

Tegyük fel, hogy egy pár szakított. Lehet, hogy nem a legszebb formában tették, ráadásul az egyik fél végig lett sértve. Ilyenkor nem szabad hirtelen kiteregetni a háttérben húzódó bajokat. Nem írhatunk olyat, hogy az exünknek erekciós problémái voltak, még akkor sem, ha ez amúgy igaz lenne. Nem érdemes megalázni a másikat, mivel az emberek többféleképpen fognak reagálni: kinevetik őt, kinevetnek minket.

A féltékenységi akciók szintén nem segítenek senkinek. A közösségi médián nagyon gyorsan értesülünk arról, hogy a régi párunk új szerelmet talált, és ha legbelül még dühösek vagyunk, akkor megeshet, hogy órákig nézegetjük a képeket. Ezzel azonban csak magunknak ártunk.

A hűtlenség kezelése

Ha a másik hűtlen volt, akkor az a legjobb, ha letöröljük az ismerőseink közül, és egy jó darabig nem nézünk utána. Ezáltal elkerüljük a hirtelen dühkitöréseket, és azokat a posztokat, amiket később megbánnánk.

Kategória: Közélet