A jó kapcsolatok titka: a kommunikáció

Az évek gyorsan telnek, mikor a szeretett párunk közelében vagyunk, szinte észre sem vesszük, hogy már több évfordulót is magunk mögött hagytunk. Egyre jobban ismerjük egymást, és gyakran azt hisszük, hogy még a másik gondolataiba is belelátunk, hiszen ilyen egy igazi, boldog pár. Azonban ez nem teljesen igaz.

Az élet szokott olyan csavarokat hozni, amire senki sincsen felkészülve. Úgy tűnhet, hogy hétfőn még minden a régi, kedden viszont teljesen új körülményekhez kell hozzászoknunk.

Amikor problémák jelennek meg egy kapcsolatban, akkor a baj nem az szokta okozni, hogy miként oldják meg, hanem inkább az, hogy valamelyik fél nem is tud róla. Mert valljuk be őszintén, amikor már 10 éve is együtt vagyunk, akkor nem könnyű olyat bevallani, amire még soha nem volt példa.

Lehet, hogy egy betegséggel nézünk szembe, vagy elveszítettük a munkahelyünket, esetleg a stressz impotenciát váltott ki belőlünk. Ezek a dolgok egyszer csak megjelennek, utána pedig nem könnyű bevallani a másiknak.

Legyünk jó hallgatók

Ilyenkor a gond a kommunikációban keresendő. Szokták mondani, hogy a jó kapcsolat alapja a beszélgetés, azonban nem mindegy, hogy miképp közlünk dolgokat a másikkal. A legfontosabb, hogy őszinték legyünk, mert csak így tudunk együtt harcolni a közös ellenség ellen.

Sok pár magára veszi a nehézségeket, és megpróbálja egyedül tovább vinni az egész családot, azonban ilyenkor hamar belefáradt a hátán cipelt súlyokba. Nem véletlenül, mivel a párok éppen, hogy két emberből állnak, így a fájdalmak is megoszlanak.

Ha azt szeretnénk, hogy a szerelmünk mindig őszinte legyen velünk, akkor ahhoz jó hallgatóvá kell válnunk. Hiába akar a másik beszélni velünk, ha mindig találunk valami kifogást, esetleg egy témát, ami csak és kizárólag minket érdekel.

Ilyenkor arra ösztönözzük a társunkat, hogy inkább maradjon csendben, végül pedig a gondot szép lassan összenyomják. Mindig jusson eszünkbe, hogy a jó kommunikációhoz két ember szükséges, azonban mind a kettőnek részt kell vennie a beszélgetésben. Legyünk megértők és jó hallgatók, miközben maradjunk őszinték.

Kategória: Közélet