A legújabb kínai márka, a Realme

Alig több mint fél év telt el a Xiaomi hivatalos almárkája bemutatásától számítva, ami a Realme nevet kapta. Nemrég megismertük a márka a legújabb készüléket a Realme 6-ot. Ez a középkategóriás telefon ismét két részre van osztva, aminél leginkább csak a képernyőben látjuk a különbséget.

A 6-os készülék 6 colos, miközben a Pro nevet viselő 6,6 colos képernyővel rendelkezik, azonban mind a kettő 90 Hz-es. Mind a kettő full HD felbontással rendelkezik, és a képernyőbe épített elülső kamerával. Itt azonban már különbséget is látunk, a Pro-ban 2 szelfi kamera található.

Ennek az új telefonnak az erőssége a 64 megapixeles, négyszögletes hátsó kamera, amiknek a konfigurációban érzékelő széles látószöget, monokróm és makro lencséket kapunk, és a Pro-ban megérkezik a teleobjektív is. A processzortól sem kell tartani, a 4 és 6 gigás verzióhoz MediaTeket vagy Snapdragont fogunk hazavinni. Az akkumulátor 3400 mAh, és gyors töltéssel rendelkezik, amit a Type-C kábellel fogunk tudni kivitelezni. Az ujjlenyomat olvasó az oldalán helyezkedik el, ami kényelmessé teszi a működését.

Az erős középkategória mobilja

Ekkor a gyártó úgy döntött, hogy bemutatja a Realme 6i készüléket, ami újabb lehetőséget kínál a kínai telefonok szerelmeseinek. Ez a modell az első a világon, amely fogadott az új MediaTek játékprocesszor mellett, ami a Helio G80 nevet kapta. Ez a telefon az alacsonyabb kategóriába tartozik, amihez mégis 3 GB RAM-ot kapunk, és az alap belsőmemória is 64 GB-ra nő. A képernyő itt is eléri a 6,5 colos nagyságot, azonban elhagyták a full HD-t és csak a HD lesz.

Ahol nem látunk majd különbséget az az autonómia lesz, ugyanis ez a készülék 5000 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amihez gyorstöltést is kapunk. Két színben látja meg a napvilágot, fehér és zöld árnyalatban kerül a forgalomba. Az operációs rendszertől nem kell félni, ugyanis Androidot tartalmaz, amit csak a legújabb telefonok kaptak meg. Biztosak lehetünk benne, hogy bár egy alacsony kategóriáról beszélünk, a végleges árhoz képest jobb minőségű megoldást fogunk kapni.

Kategória: Közélet