A nők és a férfiak szexualitása közötti különbségek

A női és férfi különbségek felsorolásakor a legtöbben csak a látványos tulajdonságokra gondolnak. Ilyen például az, hogy csak a férfinál léphet fel erekciós gond, miközben a hölgyeknél a libidó csökkenése szokta okozni a problémát.

Amikor fiziológiai okokról beszélünk, akkor egyrészt hormonális szempontokra, másrészt a férfi és női nemi szervekkel kapcsolatos okokra gondolunk. Az izgalomnak fontos hormonális összetevője van. A férfiaknál a hormonszintek stabilak maradnak, ez persze nem mindig probléma mentes, de könnyű megoldást találni rá, míg a nőknél a menstruációs ciklus során változnak.

A nők ösztrogénterhelése a hónap minden napján más és más, és ez a változás felelős a hangulatváltozásokért, amelyeket egyes nők a menstruációs ciklus során tapasztalhatnak. Ami a nemi szerveket illeti, a férfi szervek külső, míg a női szervek belső szervek. Ez azt jelenti, hogy a férfiak általában többet tudnak nemi szervük megjelenéséről és működéséről, mint a hölgyek.

A különbségek néha társadalmi okból alakulnak

A férfiak és a nők szexuális nevelése történelmileg nagyon különböző volt. Egészen a közelmúltig a nők szexuális felvilágosítása a férfiak szexuális fantáziáinak kielégítésére irányult, teljesen elhanyagolva a nők vágyát, amelyet vagy megtagadtak, vagy bűntudattal és szégyennel éltek meg.

Szerencsére ez az elmúlt évtizedekben ez sokat változott, köszönhetően a nők egyetemes jogainak fejlődésének, autonómiájuk meghódításának, az új fogamzásgátló módszerek alkalmazásának, a szex és az anyaság szétválasztásának, valamint a férfiak fokozott nevelésének a nők tiszteletére.

Néhány teher azonban továbbra is megmarad az egyéni és a kollektív tudattalanban. Gyakran találkozunk olyan üzenetekkel és viselkedési formákkal, amelyek korlátokat szabnak a női szexuális vágyakozásnak. Az örök fiatalság és szépség zsarnoksága, amely elutasítja azokat, akik nem fiatalok és vonzóak.

Sok nő úgy érzi, hogy nem tudja kifejezni önmagát, mert fél az elutasítástól vagy a szégyentől, az önbizalom hiányától vagy a női szexualitás működésével kapcsolatos tudatlanságtól. Pedig valójában mindkét fél ugyanazt akarja.

Kategória: Közélet