A nyár slágere – tetőcsomagtartók a köbön

Amikor a jó idő beköszönt, akkor mindannyian igyekszünk partra evickélni az egész családdal, akár országhatárokon belül, akár külföldre. Ilyenkor amint kiállunk a garázsból, az első lépésünk az, hogy felszereljük a tetőcsomagtartót, hogy gondosan bele tudjunk pakolni mindent, ami csak a hosszú útra szükséges lesz.

Amikor nem elég az autó rakodótere

Többféle autós csomagtartó létezik, és használatukkal nemcsak megnövelhetjük, akár meg is duplázhatjuk a csomagok rendelkezésére álló területet, hanem nagyobb sporteszközök szállítására is tökéletesen alkalmasak. Igaz ez a családi biciklikre, kenukra, sílécekre, és snowboard deszkákra. Így kényelmesen, és egyben biztonságosan is szállíthatjuk a szükséges tárgyakat. Sok esetben ráadásul az autóbeállókban nyílik csak lehetőség ezek tárolására, így azokat rövid idő alatt, és kényelmesen fel is tudjuk rögzíteni autónkra.

A közös pont

Ha gondosan, közelről megszemléljük a ma kapható, autóra szerelhető csomagtartók típusait, akkor van egy közös pontjuk: mégpedig az, hogy egy autóra szerelhető talpszettből, és az arra rögzíthető keresztrudakból állnak. Ami változik, azok a kapcsolódási pontok az autókra, a fejlesztések irányvonalát pedig nem más határozza meg, mint az autós trendek folyamatos változásai. Ez érinti az autók formai elemeitől kezdve a kiegészítőkön át a gépkocsitárolókig bezárólag az összes területet, amely valamilyen szinten kapcsolódhat az autókhoz.

Boxok népszerűsége

Vannak a gépkocsira szerelhető tartók közt nyitottak, és fedettek is. A fedetteket hívjuk boxoknak, amiket ma már nemcsak a tetőre szerelhetünk fel, hanem azokhoz a kerékpártartókhoz is rögzíthetők, amelyeket a vonóhoroggal csatlakoztathatunk kocsinkhoz. A boxokat adott esetben olyan nagy méretben is gyártják, hogy akár egy egész babakocsit is képes magába fogadni. Általában úgy tervezik meg őket, hogy két oldalról nyithatóak legyenek, ami a pakolás egyszerűsége miatt igencsak praktikus lehet. Nincs is más dolgunk ilyenkor, mint kinyitni garázsunk kapuját, kényelmesen begurulni vele, és az autóra felszerelt csomagtartókat roskadásig megpakolni, hogy a nyaralás alkalmával minden kéznél legyen.

Kategória: Közélet