A párkapcsolati kommunikáció javítja az aktivitást

A párkapcsolatban a legfontosabb érzelmek a kölcsönös megbecsülés érzései: én értékellek téged és te értékelsz engem, téged szeretlek és tudom, hogy szeretsz engem.

A kényelem, az öröm és a boldogság érzései: a mindennapok nehézségei ellenére boldogok vagyunk, hogy megoszthatjuk az életünket. Megosztjuk örömünket és bánatunkat, fájdalmunkat, bizonytalanságunkat és nyugtalanságunkat, érzelmileg egyek vagyunk, anélkül, hogy megszűnnénk egymásnak lenni.

A párkapcsolati kommunikációban a házias nyelv kedvez annak, hogy kifejezzük, amit gondolunk, növeli a pozitív érzelmek, az elismerés, boldogság, öröm kifejezését, ugyanakkor segít megoldani a negatív érzelmeket, mint amilyen a harag, szomorúság, fájdalom, kellemetlenség, valamint erősíti a kötelékeinket.

Érzékeny témák a párkapcsolati kommunikációban

Amikor nehéz témákról van szó, bármilyen bonyolultnak vagy kellemetlennek tűnnek is, függetlenül attól, hogy miről van szó, meg lehet osztani és meg lehet érteni őket. A kulcs az, hogy megtaláljuk az intimitás megfelelő pillanatát, ellazuljunk, érdeklődjünk a másik személy iránt, figyeljünk és válaszoljunk, ügyelve mind a verbális kommunikációra, arra, hogy mit mondunk, mind a nem verbális kommunikációra, hogy hogyan mondjuk.

A hangsúlyozás, gesztusok, egymás szemébe nézés, testtartás, simogatás, ölelés sokat segít, ugyanakkor elérjük azt is, hogy a másik személy figyeljen ránk, válaszoljon és érdeklődjön irántunk.

Például olyan kérdésekben, mint a szex, néha ijesztő vagy kínos kifejezni, hogy mit akarunk. Ha szeretnénk növelni a szexuális együttlétek számát, akkor megkérdezhetjük a partnerünket arról, hogy melyik póz lenne neki megfelelő. A szexben, mint minden kényes témában, óvatosnak kell lennünk, hogy ne legyünk rugalmatlanok az elvárásokkal és a változásokkal szemben, mivel ezek elkerülhetetlenek.

A legjobb módja annak, hogy kapcsolatban maradjunk, ha beszélünk arról, hogy mit szeretnénk. Ez a bizalom abban is segíteni fog, amikor valamilyen problémával nézünk szembe, mint például a potencia gondok.

Kategória: Közélet