A saját webshop hátrányai

Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy az online vállalkozások teljesen más jellemzőkkel bírnak, mint a hagyományos vállalkozások. A fizikai üzletben bevált receptek közül sok nem feltétlenül fog működni a weboldalon.

Az online boltokkal kapcsolatban kiemelhetünk egy fontos dolgot: nem szükséges nagy mennyiségű készlettel rendelkezni ahhoz, hogy a potenciális vásárlók igényeit kielégítsük (ha nem, kérdezzük meg az Amazont).

Egy nyereséges e-kereskedelmi weboldal létrehozása nem könnyű feladat. Széleskörű ismeretekkel kell rendelkeznünk az online marketingről általában. Ez azt jelenti, hogy sok tényezőt kell figyelembe vennünk, és sok mindenre kell ügyelnünk, még akkor is, ha már évek óta működtetjük az offline üzletet. Az olyan fogalmaknak, mint a SEO, SEM, SMO és mások, a mindennapi életünk részévé kell válnia.

Egyéb hátrányok, amit érdemes előre ismerni

Függés harmadik felektől: az üzlet sikere gyakran a tárhelyszolgáltató minőségétől függ. Válasszunk jó minőségű szolgáltatót!

Befektetés az online reklámba: lehet a legjobb termékünk, de ha nem reklámozzunk, olyan lesz, mintha vizet árulnánk a sivatag közepén. Senki sem fog tudni róla.

Szállítmányozó cég: nem számít, hogy milyen jó a honlapunk. Ha a szállítási szolgáltatás egy nappal tovább tart, mint ahogyan azt ígértük, akkor a webshopot fogják hibáztatni.

A verseny egy kattintásra: az emberek már nagyon hozzászoktak az internetes szörfözéshez (és vásárláshoz). A webhely kialakítása, használhatósága és hozzáférhetősége alapvető fontosságú a professzionalizmus és a bizalom benyomásának keltéséhez.

Külső fizetési mód: hacsak nem tudunk utánvétes fizetést ígérni, akkor minden más fizetési mód egy külső fizetési rendszertől függ. Itt minden lehetséges és biztonságos felületet engedélyezni kell.

A vásárlás nem azonnali: az emberek számos weboldalt böngésznek és hasonlítanak össze, mielőtt döntenek. Nekünk kell a legjobb választásnak lennünk, ellenkező esetben a szomszéd weboldalán fogják megrendelni a terméket.

Kategória: Közélet