Bőrápolási kisokos

Rengeteg professzionális kozmetikum közül válogathatunk, bármiről is legyen szó: napsütésről, hidratálásról, sminkelésről, narancsbőrről, vagy akár hajápolásról, és emiatt sokszor nem is könnyű eligazodni a kellemes útvesztőben. Nézzük, mire érdemes odafigyelnünk!

A szépség belülről fakad

A szakemberek is egyet értenek a mára már közhelynek számító mondattal: a szépség belülről fakad. Ez valóban így van, hiszen az, amit elfogyasztunk, az, hogy végzünk-e rendszeres testmozgást, iszunk-e elegendő vizet, mind-mind rövid időn belül jelentkezik bőrünkön is.

Sőt, mi több, a stressz ugyanígy nyomot hagy rajtunk: a tartós kimerültség, a folyamatos éjszakázás, és őrlő idegeskedés hamar kiül ránk. Emiatt az első, és legfontosabb, amit tehetünk bőrünk egészsége érdekében, hogy elegendő mennyiségű folyadékot, egészséges táplálékot fogyasztunk, rendszeresen sportolunk, és amennyire lehet, kerüljük a stresszt.

A rendszeres ápolás fontossága

Ezen kívül pedig elengedhetetlen kiválasztani a bőrünk számára legmegfelelőbb bőrápolási termékeket. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy naponta tisztítsuk meg a rátapadt szennyeződésektől, és a szélsőséges időjárási hatások, környezeti ártalmak sokaságától is óvjuk. A kiszáradást megelőzve rendszeresen hidratáljuk, ami szintén napi ápolást jelent. Bizonyos kor felett pedig a regenerálódás, és táplálás fontossága is előtérbe kerül, mert bőrünk segítségre szorul ezen a téren is.

Mi legyen mindig kéznél?

A fogkrémen, samponon, dezodoron és szappanon kívül van még néhány dolog, ami feltétlenül a fürdőszobánk kelléke kell, hogy legyen. Ilyen 40 éves kor alatt a testápoló, bőrradír, hidratáló krém, szükség esetén a fényvédőszer, növényi olaj, kézkrém, és frissítő pakolás. 40 éves kor felett pedig érdemesebb zsírosabb hidratálókat beszerezni mindezek mellett, valamint jó, ha a növényi olajok minél nagyobb hangsúlyt kapnak, és természetesen a liposzómás hidratálókról, és a vérkeringést serkentő pakolásokról se feledkezzünk el.

Kategória: Közélet