Érdekes tények az internet világából

Az internetet ma már természetesnek vesszük, hiszen a mindennapjaink részévé vált. Ha keresünk valamit, azt a Google-ben tesszük, ha nézni akarunk valami érdekeset, a Youtube-ot látogatjuk meg, ha barátokkal csevegnénk akkor a Facebookra látogatunk és ha képeket nézegetnénk, akkor az Instagramot vagy a Pinterestet ütjük be a webes keresőbe.

A webfejlesztők napról napra szebb és okosabb webportálokat és honlapokat készítenek, hogy elkápráztassanak bennünket. Az asztali számítógépeken, laptopjainkon, táblagépünkön, okostelefonjainkon és már okosóráinkon is szüntelen kapcsolatban állunk az internettel, nem is sejtve, mennyi izgalmas dolog rejtőzik mögötte és mennyi érdekességet rejt a végtelen hálója.

Hasznos és teljesen felesleges adatok az interneten

Az interneten való „szörfölés” kifejezése nem túl gyakori a magyar nyelvben, de az angol nyelvterületen még mindig használják. Legelőször egy könyvtáros használta 1992-ben. Az amerikaiaknak egyébként a 80%-a netezik rendszeresen és 250 billió e-mailt küldenek el naponta.

A legelső e-mailt egyébként 1971-ben küldte el Ray Tomlinson önmagának.  A világ lakosainak 20%-ka netezik naponta és érdekes módon a házas emberek 19%-ka online ismerkedett meg későbbi párjával.

Még a Super Nintendo korának nagy technikai úttörője volt, mára az Iphone 4 is kétezerszer gyorsabb nála. Még a TV-nek 13-be telt, hogy 50 millióan használják, az internetnek ehhez, mindössze 5 év kellett. Létezik egy weboldal, ami számolja, hogy hány napos az internet, az 1989-es indulása óta: howoldistheinter.net

Érdekesség, hogy az internetre feltöltött képek 80%-a pucér nőket tartalmaz. A Facebook tulajdonosának, Mark Zuckerbergnek a Facebook azonosítója nem 1, hanem 4 (igaz, az első három is az övé volt, de már nem elérhető).

Az első Youtube videón az egyik alapító látható, amint elefántokat nézeget az állatkertben és kevesebb, mint 20 másodperces. A videó azóta is elérhető és azóta több, mint 100 millióan megtekintették. A világháló kifejlesztőjét Tim Berners-Lee töltötte fel a világhálóra az első képet, egy lány rockbandáról.

A férfit később Erzsébet királynő lovaggá is ütötte (no, nem pont ezért a feltöltött képért).

Szponzoráció: www.coderweb.hu

Kategória: Közélet