Extravagáns indiai ékszervilág

Az indiai szín- és formavilágtól megszokhattuk már a feltűnést, a színes pompákat, amelyek a szemet akaratlanul is megragadják. Érvényes ez mind az öltözködésre, kiegészítőkre, mind az ékszerekre. Egyedi kultúrájukat híven tükrözi a hagyományos, mindenhová belopódzó színpompa, de napjainkra az ékszerek világába is betört Indiában a modernitás.

Neon színek, Swarovski kristályok

Az indiai kultúrában a hagyomány szerint jellemzőek a kézzel festett gyöngyök, amelyek általában fából, vagy más hasonló, természetes anyagból készülnek. Sok esetben találkozunk a piros, a kék, sárga, zöld élénk kombinációival, melyeket bátran készítenek és viselnek minden árnyalatban, egymással együtt is. A divat világában egy új irányvonal szerint neon színekkel festik be ékszereiket, amelyeket bátran viselnek biztostűkkel, és szemet gyönyörködtető, mesébe illő Swarovski kristályokkal díszítve, amely kifejezetten szokatlan és mégis abszolút frissítő az indiai kultúra világában.

Hatalmas, elnagyolt méretek, extrém elnevezések

Jellemzően gazdag nyaklánc kollekciókkal áldotta meg az új irányzat a lelkes rajongókat, akik bőségesen válogathatnak a feltűnőbbnél-feltűnőbb különlegességek közül. A figyelemfelkeltés a tervezés középpontjában állt, hiszen a legtöbb darab méretes kristályokkal van ellátva, és gyakori az elnagyolt felület is, amely akár az egész nyakat és dekoltázst is kényelmesen bevonja. Az elnevezések is hűek az irányvonalhoz, hiszen találunk köztük olyanokat is, amelyek névválasztása súrolja az obszcenitás határait, kvázi a stílusguruk kicsattanó elégedettséggel viselik őket.

Súlyos gyöngyök, óriási fémdarabok

Nem mellőzik a karperecek, és a fülbevalók sem az extremitást: súlyos gyöngyöket, és hatalmas fémdarabokat viselhetünk, ha ebből a formabontó kollekcióból válogatunk. Egymással nagyon szépen kombinálhatók az egyes elemek, hiszen az alapvető irányvonal megegyezik: ha szembetűnő színekkel találkozunk, amelyek elnagyolt formákkal párosulnak, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy éppen az új, ütős, indiai ékszerkollekció darabjait vesszük szemügyre.

Kategória: Közélet