Ez az oka a rossz párkapcsolatnak

Számtalan ember tudja, milyen kínkeserves érzés az, amikor már nem vagyunk boldogok egy párkapcsolatban. Már nem okoz örömöt, és felhőtlen boldogságot a másik társasága, mégis szeretet, tisztelet, vagy egyéb dolgok miatt nem szakítunk vele.

Nagy általánosságban sajnos igaz, hogy a párkapcsolatok nagy része mégis tragikusan végződik, míg egy másik felében szimplán boldogtalanok a felek, egy kisebb része szerint elfogadható a párkapcsolata, és csak nagyon kevés ember mondja azt manapság, hogy ő valóban egy boldog párkapcsolatban él.

Ez pedig azért jelent nagy problémát, mert ez mutatja meg, hogy valójában az emberek nagy része boldogtalan még akkor is, mikor elvileg nem magányos, nincs egyedül, hiszen párkapcsolatban élnek.

Gond lehet-e ha sok a veszekedés a kapcsolatunkban?

Egy párkapcsolat azonban soha nem attól rossz, hogy vannak nézeteltérések, veszekedések, és viták. Ezek teljesen normálisnak és természetesnek mondható dolgok. Különböző emberek vagyunk, eltérő gondolkodásmóddal, véleménnyel, és saját érzelmekkel rendelkezünk. Teljesen természetes hogy ezek a dolgok néha eltérnek egymástól, és ilyenkor vita alakul ki közöttünk.

A probléma inkább ott kezdődik, amikor a vitát a két fél nem tudja megbeszélni, megvitatni egymással. Nem hallgatjuk végig a másikat, hiszen úgy gondoljuk csak nekünk lehet igazunk, majd sértődötten viharzunk el, ő pedig túl büszke ahhoz hogy utánunk jöjjön. Ilyen esetben az egész párkapcsolat végül is egy hosszan tartó stresszes, állandóan fennálló negativitásban mozog.

A leggyakoribb párkapcsolati problémák

  • A megcsalás, a hűtlenség
  • Féltékenység
  • Pénz
  • Gyerekvállalás
  • Szexuális problémák
  • Egymás barátai, szülei kezelése
  • Szeretet, és megértés kimutatása

Látszik tehát, hogy manapság már szinte bármiből kialakulhat hatalmas vita, akkor ha nem tudjuk helyesen kezelni a helyzeteket. Éppen ezért fontos, hogy még időben fel tudjuk ismerni a problémát, és tudjunk egymással kommunikálni annak érdekében, hogy az aktuális nézeteltérést a legbékésebb módon meg tudjuk beszélni.

Alapvetően úgy gondolom, hogy azért lesz nagyon sok párkapcsolat végül nagyon rossz, mert az emberek nem hajlandóak alkalmazkodni, megérteni, és tisztelettel bánni a másikkal. Nagyon lerövidítve azt is állíthatjuk, hogy olyan emberek vannak benne ebbe a kapcsolatokba, akiknek egyáltalán nem kéne, hiszen még saját magukkal sem jönnek ki jól. Nem értenek hozzá, hogy hogyan kell egy párkapcsolatban viselkedni.

Valószínűleg ez azért alakulhatott így, mert olyan emberek alkotnak egy párt, akik nem hogy a másik féllel, de még saját magunkkal sem tudnak jól kijönni, és így lesznek végül ketten magányosak, és boldogtalanok egy kapcsolatban. Ha pedig már saját magunkkal sem jövünk jól ki, akkor gondoljunk csak bele, milyen nagy feladat lehet az, hogy egy másik embert megértsünk.

Kategória: Közélet