Ha a nő az idősebb egy kapcsolatban

Manapság már egyre gyakoribb jelenség, amikor egy párkapcsolatban a nő az idősebb, nem pedig a férfi. Sőt, egyre több olyan kapcsolat létezik, ahol nem csak egy-két év a korkülönbség, hanem akár jóval több is lehet. Ennek ellenére ez a felállás még mindig elég sokakban megbotránkozást vált ki.

Képtelenek elfogadni, hogy egy fiatal férfi, aki előtt még ott az egész élet, mit akarhat egy nőtől, aki már nagyon sok dolgon keresztülment, tele van tapasztalatokkal. Pedig az ilyen párokat is összeköthetik az érdektől mentes érzelmek.

Sok fiatal férfi szerint egy idősebb nő sokkal tapasztaltabb és érettebb, mint fiatalabb társai. Sok dolgot tanulhatnak tőle, nem panaszkodnak mindenen, nincsenek olyan hisztik, amik fiatalabb kortársaiknál még jelen lehetnek. Sajnos azonban a nők biológiai órája folyamatosan ketyeg, így félő, hogy ebből a kapcsolatból már nem születhetnek utódok. Ebből adódhatnak konfliktusok, s ha a férfi mégis utódot szeretne, könnyen lehet, hogy kilép ebből a kapcsolatból, hogy megvalósítsa vágyát egy másik társ oldalán.

Ha a férfi az idősebb egy kapcsolatban…

Társadalmi normáink szerint még mindig ez a felállás az elfogadottabb. A régmúltban, amikor még elrendezett házasságok köttettek, ez a jelenség egyáltalán nem volt szokatlan, sőt, inkább mindennapos lehetett az akkori emberek között. Mai világunkban is elterjedtebb ez a verzió, de azért léteznek olyan emberek, akik megbotránkoznak egy ilyen kapcsolat láttán, mert képtelenek megérteni, mi közös lehet két olyan emberben, akik között akár húsz év korkülönbség van. Ilyenkor jönnek az előítéletek.

Ilyen előítélet lehet, ha valaki azonnal arra gondol, egy fiatal nő csakis a vagyonáért lehet egy idősebb férfival. Ebben az esetben is fennáll a lehetősége az igazi érzelmeknek. Egy fiatal nő is választhat idősebb férfit az élettapasztalata, megfontoltsága, nyugodtsága miatt, hiszen jó esetben már kitombolta magát ifjú korában, így talán inkább a család lesz élete középpontjában. Esetleg még a hálószobában is türelmesebb, odafigyelőbb, mint fiatalabb társai. Soha ne ítélkezzünk olyan helyzet felett, amiben nem vagyunk benne!

Kategória: Közélet