Hogyan könnyíti meg az életünket, ha könnyűszerkezetes házat, készházat választunk?

A közös családi élet első mérföldköve, a családi fészek megteremtése nem könnyű feladat. Ahogyan egy új településre történő költözés sem. Ha az esküvőszervezés, a családalapítás, az első önálló döntések meghozása meg nem lenne elég bonyolult, a nyakunkba szakadhat még az első közös otthon kiválasztása is.

Ha pedig nem vagyunk elég körültekintőek, akkor a kiválasztott ház nem az otthon melegéről fog szólni, hanem az életünk megkeserítőjeként gondolunk majd rá, ami pedig egyáltalán nem tesz majd jót a családi életünknek sem. 

Számos rémtörténet kering a neten elhúzódó építkezésekről, elsőre jónak tűnő, de aztán élhetetlenné vált házakról. Ezt mindenki szeretné elkerülni. A használt ház vásárlása rengeteg buktatóval jár, hiszen sosem tudhatjuk, mit rejtenek a falak. Az építkezés pedig túl nagy falatnak tűnik, bizalmatlanok vagyunk, hogy a kivitelőz valóban úgy építi fel a házunkat, ahogyan azt kell, az anyagi befektetésekről már nem is beszélve, ami szintén nem elhanyagolható kérdés. Ha viszont készházat választunk, sok bosszúsától kímélhetjük meg magunkat. 

Milyen előnyei vannak a készházaknak a friss házasok számára? 

Ha az első otthonunkban gondolkodunk, mindenki arra vágyik, hogy a ház igazán az övé legyen, az ő ízlését tükrözze, illetve hogy gond és bonyodalom nélkül lehessen az övé. A könnyűszerkezetes házakat nem véletlenül nevezik készházaknak is. A készházak előre legyártott panelekből készülnek, vagyis jóval gyorsabb lesz így az építkezés.

A készház esetében sokan aggódnak, hogy mivel előre gyártott elemekből készül, akkor valami tucat házat kapunk, pedig ez egyáltalán nincs így. Mi is beleszólhatunk a kialakításba, és a saját ízlésünk is tükröződni fog. 

A standard házak előnye, hogy már kész vannak a tervek, ráadásul ezekből már meglehetősen széles a választék. Ezek a megoldások fiatalok, modernek, és számos alapterület közül tudjuk kiválasztani azt, ami szeretnénk.

Eldönthetjük, hogy milyen legyen a fürdő vagy a konyha, és persze a belső terek stílusát is mi döntjük el, nem más. Szóval bár készházról van szó, mind egyedi, úgy, ahogyan azt a tulaj megálmodja.

Írta: variosystem.hu

Kategória: Közélet