Hogyan lehet túllendülni egy párkapcsolat mély pontján?

Nincs olyan párkapcsolat, melybe ne lennének viták, apróbb problémák, és nézeteltérések. Mivel minden ember más és más, nem is egyezhet a véleményünk mindenről, de ezek az apróbb viták nem azt jelentik, hogy gond van a párkapcsolatunkkal.

Sajnos a legtöbb ember úgy gondolja, az a tökéletes kapcsolat, melybe nincsenek veszekedések, mindenbe nagy az egyetértés, és soha nincsenek konfliktusok. Pedig egy párkapcsolat nem attól lesz tökéletes, hogy az egyik fél mindenre bólogat, és nem mondhatja el a véleményét valamiről, hanem attól, hogy bár más a véleményük az adott dologról, mégis nyugodtan, és higgadtan tudják megbeszélni a dolgokat. Fontos ilyenkor a tisztelet, és az, hogy el tudjuk fogadni, hogy a párunk máshogy vélekedik a világ dolgairól.

A hullámvölgyek átmenetiek, vagy végesek?

Egy párkapcsolatban kisebb-nagyobb hullámvölgyek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Idő közben, ahogy eltelnek az évek lehetséges hogy az emberek megváltoznak, előjöhetnek az időskori problémák, sőt az is előfordulhat, hogy egymás iránt érzéseik is kezdenek valamilyen szinten átalakulni. Ez abban az esetben is be fog következni, ha a két fél az első pillanattól fogva fülig szerelmesek egymásba.

A legnagyobb, legszenvedélyesebb szerelmet is tönkre tudja az tenni, ha nem tudunk kikászálódni az átmeneti hullámvölgyekből, és mély pontokból. Ha azonban a kapcsolatban a mélypontokon együttes erővel, közösen tudunk túllépni, és közös célunk egyértelműen a párkapcsolat fenntartása, akkor könnyen lehet, hogy a nehézségek után ezzel az emberrel fogjuk majd az egész életünket leélni.

Ugyanaz a probléma újra és újra előtör?

Nem meglepő, ha az életben ugyanaz a probléma újra és újra felmerül a kapcsolataink során. Vannak olyan emberek, akik hiába próbálnak nyitottak lenni, és ismerkedni, mindig ugyanabba a csapdába esnek bele. Minden kapcsolatuk ugyanaz az ok miatt megy tönkre, még akkor is ha teljesen különböző emberekkel próbálunk kialakítani egy boldog, és hosszan tartó párkapcsolatot. Mindig ugyanaz a dolog miatt kezdődik meg a veszekedés, ilyenkor pedig a friss kapcsolatok esetében rendszerint szakítás lesz a vége a dolognak.

Ez abban az esetben fordulhat elő a leggyakrabban, ha valóban velünk van a probléma. Ez a probléma lehet egy önértékelési gond, mely miatt folyamatosan féltékenykedünk, szinte minden emberre, aki csak rápillant párunkra, de lehet akár egy erős megfelelési kényszer is. Ha őszinte, és boldog kapcsolatot szeretnénk, akkor ezeket a berögzült, rossz dolgokat el kell felejteni, hiszen ezek valóban meg tudják mérgezni a legboldogabbnak induló kapcsolatot is.

Sajnos főleg a hölgyek sokszor abba a hibába esnek, hogy új párjukat az exük miatt „büntetik”. Ezt a büntetést átvitt értelembe kell érteni, tehát ha az előző kapcsolatnak azért lett vége, mert a pasi megcsalta a lányt, akkor ez a lány ezután sokkal gyanakvóbb, óvatosabb, és bizalmatlanabb lesz egy olyan emberrel aki még soha nem okozott neki csalódást. Természetes, hogy a lány saját magát szeretné óvni egy újabb csalódástól, de sajnos ez a viselkedés is okozhatja a kapcsolat végét.

Kategória: Közélet