Hogyan váltsunk számlázó programot?

Amikor módosították a NAV felé történő adatszolgáltatásra vonatkozó törvényt, rengetegen éltek a NAV Online számlázó programja nyújtotta lehetőséggel. Sokak számára ez volt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, de a program számos olyan szolgáltatást nem tud biztosítani, amit más online számlázók viszont igen.

Bár számos olyan vállalkozó van, akinek az alap funkciók is elegendőek, sokaknak azonban nagy segítség lehet, ha a bankszámlájukat is tudják szinkronizálni a számlákkal, és a kintlévőségek esetén automatikus figyelmeztetést is tudnak küldeni az ügyfeleknek.

Ehhez viszont már másik számlázót kell választaniuk. Sokan ódzkodnak a számlázó programváltástól, pedig, ha jó programot választunk, a dolog egyáltalán nem bonyolult. Amikor új számlázót választunk, ez is legyen szempont, olyat keressünk, amit egyszerű szinkronizálni a NAV rendszerével, és az előző számlázónkkal is.

A Billingo például még azt is vállalja, hogy ha másik számlázónál korábban kifizetett hónapjainkat a jóváírja, és ehhez még igazolást sem kért, így erre a számlázóra bármikor válthatunk, mert nem veszik el pénzünk.

Mi a menete a Billingonál a számlázó váltásnak? 

Ha a Billingóra váltunk, a váltás végtelenül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint eldönteni, hogy váltani szeretnénk, majd felvesszük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Amennyiben vannak még kifizetett hónapjaink más számlázónál, azt jóváírja a részünkre, és segít minden adatunkat átvinni a régi számlázóból a Billingo rendszerébe.

Ez a művelet akár egy órán belül meglehet, így attól sem kell félnünk, hogy napokat vesz igénybe, és két számlázóra kell figyelünk. Ha bizonytalanok vagyunk a váltást illetően a Billingo számlázó demo verzióját is kipróbálhatjuk.

A Billingo számos szolgáltatást nyújt, nemcsak vállalkozóknak, de könyvelőknek vagy webshopoknak is. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy a NAV felé nem fog működni az adatszolgáltatás, mert ha a Billingo rendszerének a hibájából történik, és emiatt büntetést kapunk, azt a Billingo átvállalja helyettünk.

Kategória: Közélet | Címkék: