Hogyan váltsunk számlázó programot?

Amikor módosították a NAV felé történő adatszolgáltatásra vonatkozó törvényt, rengetegen éltek a NAV Online számlázó programja nyújtotta lehetőséggel. Sokak számára ez volt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, de a program számos olyan szolgáltatást nem tud biztosítani, amit más online számlázók viszont igen.

Bár számos olyan vállalkozó van, akinek az alap funkciók is elegendőek, sokaknak azonban nagy segítség lehet, ha díjbekérőket, előlegszámlákat készíthetnek, devizában számlázhatnak, tudják szinkronizálni számlaadataikat könyvelő programokkal, számlaismétlődéseket állíthatnak be és kintlévőségek esetén automatikus figyelmeztetést is küldhetnek az ügyfeleknek.

Ehhez viszont már másik számlázót kell választaniuk. Sokan ódzkodnak a számlázó programváltástól, pedig, ha jó programot választunk, a dolog egyáltalán nem bonyolult. Amikor új számlázót választunk, ez is legyen szempont, olyat keressünk, amit egyszerű szinkronizálni a NAV rendszerével, és az előző számlázónkkal is.

A Billingo például még azt is vállalja, hogy ha másik számlázónál korábban kifizetett hónapjainkat a jóváírja, és ehhez még igazolást sem kért, így erre a számlázóra bármikor válthatunk, mert nem veszik el pénzünk.

Mi a menete a Billingonál a számlázó váltásnak? 

Ha a Billingóra váltunk, a váltás végtelenül egyszerű. Nincs más dolgunk, mint eldönteni, hogy váltani szeretnénk, majd felvesszük a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Amennyiben vannak még kifizetett hónapjaink más számlázónál, azt jóváírja a részünkre, és segít minden adatunkat átvinni a régi számlázóból a Billingo rendszerébe.

Ez a művelet akár egy órán belül meglehet, így attól sem kell félnünk, hogy napokat vesz igénybe, és két számlázóra kell figyelünk. Ha bizonytalanok vagyunk a váltást illetően a Billingo számlázó demo verzióját is kipróbálhatjuk.

A Billingo számos szolgáltatást nyújt, nemcsak vállalkozóknak, de könyvelőknek vagy webshopoknak is. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy a NAV felé nem fog működni az adatszolgáltatás, mert ha a Billingo rendszerének a hibájából történik, és emiatt büntetést kapunk, azt a Billingo átvállalja helyettünk.

Kategória: Közélet