Hol érdemes aludni?

Életünk egyharmadát átalusszuk, így nagyon nem mindegy, hogy mire is hajtjuk álomra a fejünket. Ha nem szeretnénk, hogy idő előtt gerincproblémáink alakuljanak ki, akkor válasszuk ki a számunkra legoptimálisabb fekhelyet. Természetesen ezen túl nem árt, ha mozgunk is eleget, az is ludas lehet a hátfájásnál.

Az ágyak ezer arca

Csak a képzeletünk szabhat határt az ágyak tekintetében, ugyanez a helyzet a matracokkal is. Nem pontosan az ágy a lényeg, bár nem árt, ha megfelelő méretű, így tudunk forgolódni ha akarunk, de az sem hátrány, ha nem lóg le minden testrészünk róla. Az ágy töltete az igazán érdekes, hiszen nem mindegy, hogy mire  hajtjuk álomra a fejünket. Matracból kismillió létezik, nekünk pedig meg kell találnunk a számunkra legoptimálisabbat. Miért? Mert ha nem tartja eléggé a gerincünket, a végtagjainkat, ha kényelmetlen rajta a fekvés, akkor a hátunknak sem lesz jó éjszakánként.

Sokan a földre, vagy a keményebb matracokra esküsznek. Azért a földön nem túlságosan jó ötlet éjszakázni, már csak a megfázások miatt sem, ráadásul nagyon kényelmetlen is.

Típusait tekintve is sokféle ágybetét létezik a bonellrugós matracoktól kezdve a biomatracokig, egyszerűen lehetetlenség volna mindet felsorolni.

Mi a jó választás?

Érdemes a matracot tesztelnünk, mielőtt megvesszük. Utána olvasni nem elég, ki kell próbálni, hogy megfelel-e a testünknek. Nem véletlen, hogy az üzletekben erre lehetőség van. Van, akinek a keményebb matracok, másoknak a puhábbak jönnek be, egyesek a bióra, mások a memóriahabra esküsznek.

Túlságosan olcsón se vásároljunk, mert megbánhatjuk, az egészségünket pedig nem kaphatjuk vissza, ha valami probléma adódna.

Kategória: Közélet