Kempinges horgászat – kisokos

A szenvedélyes horgászok, akik nem bíznak semmit sem a véletlenre – ámbár önmagukban és a természetben feltétlenül megbíznak -, profi horgászfelszerelésükkel gyakran töltik úgy a hétvégéiket, és szabadságukat, hogy partra költözve hódolnak hobbijuknak. Szó szerint szedik sátorfájukat, és a természet lágy ölén töltik el kellemes óráikat, például egy sátorban kempingezve..

Sátorunk helye

Akár egyedül, akár a családdal vágunk neki a nagy kalandnak, a sátorhelyet mindenképpen gondosan kell kiválasztanunk. Már csak azért is, mert ha egyszer a sátrat összeszereltük, és a pecázáshoz szükséges eszközöket elhelyeztük, akkor már igen nehézkes és körülményes lesz az átköltözködés.  Legjobb, ha találunk sima, nem annyira köves talajt, hiszen ebbe egyszerűbb lesz elhelyezni a sátor feszítővasait. Fontos, hogy mélyedésbe semmiképpen ne helyezzük sátrunkat, mert ha esetleg jön egy-egy kisebb-nagyobb eső, akkor a csapadék a mélyedésbe fog vándorolni, vízben aludni pedig eléggé kellemetlen még a nyári kánikulában is.

A komfortérzet biztosítása

Egy ilyen nomád életmódhoz hasonlító, kalandos szabadságnál különösen fontossá válhat a komfortérzet biztosítása, már a lehetőségekhez képest. Ha hűvösebbre vált az idő, és melegebb ruhában kell nyugovóra térnünk, akkor nagyon fontos, hogy semmiképpen se abban tegyük ezt meg, amiben egész nap ültünk a horgászbotok előtt, és szedtük ki a halakat a merítőhálóból, mert ez a ruha izzadt lehet, és ezáltal nyirkos is. Hűvös időben pedig így az éjszaka folyamán könnyedén megfázhatunk. Különösen fontos ezért ilyenkor, hogy száraz, meleg ruhában feküdjünk le aludni, és semelyik ruhánk ne legyen sem túl szűk, sem túl szoros.

Étel és ital

Amikor hobbinknak hódolva a közelben nem találunk boltot, és magunk kell biztosítsuk az ételt-italt, van néhány jó megoldás. Az egyik lehet a hűtőtáska használata, amelyből jégakkuk használatával hozhatjuk ki a maximumot. A másik ennél is jobb megoldás, ha olyan partszakaszra megyünk horgászni, ahol van lehetőség bográcsozásra, mert a bottartók előtt ülve türelmesen várva a nagy falatra, különösen jól eshet egy finom halászlé, vagy egy ízletes pörkölt.

Kategória: Közélet