Készüljön fel a nyári hőségre!

Egyre inkább melegszik mostanában az idő, és hamarosan beköszönt a nyár és a kánikula. Érdemes lehet már most elgondolkodni azon, hogy miket szerezzünk be, amivel csökkenthető lesz a hőség okozta kényelmetlenség. Sok helyen még nem kezdődött el a szezon, sokkal olcsóbban lehet megvenni a különféle elektronikai berendezéseket (pl. klímát), mint nyáron.

Legyen előrelátó!

A nyári szezonális termékekre mindenki nyáron kíváncsi, szinte mindenki járt már úgy, hogy akart magának venni valamit, de már nem volt rá lehetősége, mert elkapkodtak a vevők mindent. Ráadásul a nyári szezonban minden drágább, komoly pénzeket lehet megspórolni, ha már most gondolkodunk.

Mit vegyünk?

A hőség elviselésének legpraktikusabb módja, ha befektetünk egy légkondicionálóba. A fixen felszerelt készülékek általában sokkal jobbak, de bizonyos lakásokban ez kivitelezhetetlen, vagy egyszerűen csak nem adnak engedélyt, hogy bármit is felszereljünk. Ilyenkor jöhetnek a mobilos klímák, amiket átvihetünk más helyiségekbe is. Hátrányaik vannak, például nem egyszerű egyik helyiségből a másikba cipelni, a teljesítményük is elmarad a beépített légkondiktól, és sajnos jóval hangosabbak is. Érdemes lehet ilyenkor megvásárolni a klímát, még a nagy dömping előtt. A legjobb megoldás, ha online vásároljuk meg a berendezést, ha nem értünk hozzá, akkor ott is tudnak segíteni a webáruház üzemeltetői.

Fontos, hogy mindenképpen jó minőséget válasszunk, és ne feltétlenül az olcsóság alapján döntsünk. Ha még április-május környékén vásárolunk, könnyen elképzelhető, hogy ugyanazt a modellt megkapjuk ezrekkel olcsóbban, mintha mondjuk júliusban vettük volna.

Amennyiben nincs akkora a költségvetés, hogy meg tudjunk venni egy klímát (vagy többet), akkor marad a ventilátor. Akár már pár ezer forintért is vehetünk egyet, érdemes olyat venni, aminek mozgatható a feje, így jobban képes „kavarni” a levegőt. Vigyázzunk! Május környékén már gondot okozhat a ventilátor vásárlás, mert mindenki ilyenkor gondol rá, és akarja megvenni. Érdemes lehet az interneten körbenézni. Inkább érdemes vennünk egy valamivel drágább, de strapabíróbb darabot, ami évekig velünk lehet.

Holmik akciósan

Már lehet a boltokban trikókat, pólókat, rövidnadrágokat venni. Mivel nincs szezon, így szinte biztos, hogy a szezonális áraknál jóval kedvezőbben tudjuk beszerezni ezeket a darabokat. Ugyanígy a naptejek, szalmakalapok, sapkák, és egyéb nyárias kiegészítőknél. Ne engedjen bennünket félrevezetni a sok nyári akció, egyáltalán nem biztos, hogy az óriási nyári leárazások tényleg olyan óriásiak. Sőt! Szinte biztos, hogy ha most állunk neki nyárias holmikat venni, jóval olcsóbban megtaláljuk őket az üzletek polcain, mint két hónap múlva. Elképzelhető, hogy a ruhák közül nem az idei kollekciót árusítják még, de akik számára ez nem elsődleges szempont, azok nyugodtan megkezdhetik már most a bevásárlást.

Kategória: Közélet