Legújabb őrület, a saját drón

Erről az idegen szóról vagy az amerikai hadsereg gyilkológépei juthatnak eszünkbe, vagy egy kedves gyerek kütyü amivel amatőr felvételeket tudunk készíteni. Bármelyikre asszociálunk is, semmiképp nem fogunk tévedni, hiszen a köznyelv mind a kettő eszközt drónnak nevezi.

A technika gyors fejlődésének köszönhetően napjainkban már bárki számára elérhetőek ezek a kis masinák. Könnyed kezelhetőségük miatt egyre nagyobb az érdeklődés irántuk a fotósok és modellezők között. A drón használat szabályai országonként eltérőek lehetnek. Hazánkban most is folyamatban van a jogszabályok kidolgozása.

A Nemzeti Közlekedési Hatóságok szerint ezek a gépek az amatőr légi járművek csoportjába tartoznak, így használatuk is repülésbiztonsági kockázatokkal járhat.

A drón kamera vásárlás sem túl egyszerű feladat, pont amiatt mert a piacon rengeteg drón és ennél is több kamera van már. A döntés, hogy melyiket válasszuk komoly fejtörést is okozhat. Legnagyobb előnye egy drónnak talán, hogy egy beépített (vagy utólag beépíthető) kamerának köszönhetően alkalmasabb képek és videók készítésére. Ezzel olyan nézőpontok lesznek elérhetőek számunkra, amelyeket eddig csak filmekben vagy képekről láthattunk csak.

Csodás képek a magasból

Ezekkel az eszközökkel igazán egyedi képeket és videókat készíthetünk otthonunkról, környezetünkről, nyaralásainkról. Egy nyüzsgő nagyváros felvételei is lehetnek épp olyan lélegzet elállítóak mint egy tanyasi élet felvételei.

Gondoljunk csak bele, hogy egy családi fotózás is mennyivel egyedibb és stílusosabb tud lenni, ha azt a magasból fotózzuk, nem beszélve arról, hogy ilyen szögből senki nem fog lelógni majd a képünkről. A természeti jelenségek szépsége is megsokszorozódik majd ebből a magasságból.

Egy esőfelhő végig vonulása, esetleg egy villámlással, a várost átölelő vörös színekben pompázó nyári naplemente, a vízparti tükröződések mind mind a legkülönlegesebb képeink közé fognak tartozni. Épp ezért, ha már drón kamera vásárlásán jár a gondolatunk, akkor érdemes a szebb képfeldolgozás érdekében egy drágább típust választani.

Támogató a Kínai Bázis Webáruház

Kategória: Közélet