Meglepő dolgok, amelyeket bevethetünk a duguláselhárításra

Ha makacs dugulással találjuk magunkat szemben, a legelső ötlet sokunk számára az, hogy lemegyünk a boltba és minden lefolyótisztításra és duguláselhárításra alkalmas vegyszert összevásárolunk, hiszen abban bízunk, hogy ezeknek az együttes hatása majd kiszed minket a csávából. Szerencsére nem minden esetben kell ilyen erős vegyszerekhez nyúlnunk.

Van néhány olyan dolog, mely biztosan megtalálható a legtöbb háztartásban és tökéletes lehet duguláselhárításra, mégsem gondol rá senki. Ismerjük most meg ezeket a meglepő, duguláselhárításra tökéletesen alkalmazható dolgokat.

Pezsgőtabletta

Pezsgőtabletta valószínűleg mindenkinél van otthon. Ez az egyik olyan hétköznapi, használati tárgy, amiről senki nem is gondolná, hogy ezzel is el lehet hárítani a dugulást? Pedig sokan esküsznek erre a megoldásra, egy próbát pedig mindenképpen megér. Különösen WC dugulás esetén lehet nagyon jó megoldás, hiszen ilyenkor csak egy darab pezsgőtablettát kell bedobnunk a lefolyóba, majd 20-30 percig hagyni pezsegni. Nem csak a dugulás szűnik meg a pezsgőtablettától, de még a WC-csészénk is úgy fog ragyogni, mint új korában.

Trisó

A legtöbb háztartási bolt polcain fellelhető a trisó, melyet sokan azért vásárolnak, mert a mosógép élettartamát szeretnék meghosszabbítani. Kevesen tudják, hogy meglehetősen hatékony lefolyódugulás esetén is. Csupán annyit kell tennünk, hogy fél üveg trisót öntünk a lefolyóba, majd több órára vagy ha lehetőségünk van rá, akkor egész éjszakára hagyjuk állni. Utolsó lépésként 2 liter forrásban lévő vízzel öblítsük le.

Szénsavas üdítők

Bármennyire is megbotrányoztató, mégis igaz, a szénsavas üdítőitalok kiválóan oldják le a lefolyó csőbe tapadt szennyeződést, emellett az innen származó kellemetlen szagok megszüntetésében is segít. Körülbelül egy liternyi szénsavas italt kell a lefolyóba öntetnünk, majd 1-2 órát állni hagyni. Végül forró vizet borítsunk rá, hogy ezzel minden leoldott szennyeződést ki tudjunk mosni a csövekből.

+1: Hívjunk ki egy szerelőt!

Kategória: Közélet