Milyen biztonsági kamerát érdemes venni?

Napjainkban az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy mindig figyelni tudjuk az otthonunkat, a biztonsági kamera beszerelése. Egy jól felépített rendszer jó érzéssel tölti el az embert, amikor elmegy otthonról, mivel a lakás vagy a ház egyszer sem marad felügyelet nélkül.

Minden kisebb mozgás felvételre kerül, és ha olyan rendszert építünk be, akkor azonnal értesítést kapunk a betolakodókról. Lehet, hogy többször fogunk valamilyen kerti állatot látni a képen, de ahogy mondani szokták: jobb félni, mint megijedni.

IP vs. analóg

Amikor biztonsági kamerát kell választanunk, akkor általában az IP vagy az analóg rendszer áll a rendelkezésünkre. Annak ellenére, hogy az IP kamerák rugalmasabb felhasználást kínálnak, mint az analógok, nem mondhatnánk, hogy az utóbbiak nem fogynak ugyanolyan jól.

Az igazat megvallva az analóg rendszerek sokáig nagy előnyt élveztek a digitálissal szemben, mivel jóval olcsóbban ki lehetett építeni a rendszert, ráadásul a képtároláshoz sem kellett nagyobb tárhely.

Az IP kamerák ezzel szemben lényegesen rugalmasak, mivel a használatukhoz nincsen szükség képrögzítő berendezéshez. Ma már helyszíntől függetlenek, így a kameraegység és a mögötte dolgozó központ között több száz kilométer távolság is lehet.

Vezeték nélküli vs. vezetékes

Az sem mindegy, hogy vezetékest vagy vezeték nélkülit veszünk, mivel mind a két lehetőségből választhatunk kamerát. A vezetékes adatkapcsolat üzembiztos, folyamatosan védi az adatfolyamatot, miközben ellenáll a környezeti hatásoknak. Azonban, ahogy a nevéből is következtetni lehet, mindig szükségünk van pár kábelre, ami ma egyáltalán nem nevezhető esztétikusnak, és sok tulajdonos nem tudja a kedve szerint eldugni a vezetékeket. Ez nemcsak a szemnek lesz zavaró, hanem a betörők is könnyebben kárt tehetnek bennük.

Ezzel szemben a vezeték nélküli rendszerek rugalmasak mind a telepítést, mind a működést illetően. A használatával védhetjük az adatfolyamatot, azonban hamarabb közbe szólhatnak a környezeti hatások és a talpraesett hackerek. Innentől kezdve mindenki maga döntheti el, hogy melyik biztonsági kamerát szeretné felszerelni.

Kategória: Közélet