Milyen porszívóra lesz szükségünk, ha betonpadlónk van?

A betonpadló manapság egyre elterjedtebb megoldás, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel kecsegtet. Olcsó, strapabíró és nagyon könnyen tisztán tartható. Persze elsőre mindenkinek a kertekben és köztereken található betonjárda juthat eszébe betonpadló említésére, ami ugyebár nem igazán mutatna jól egy szép designlakásban.

De természetesen nem erről van szó, a betonpadló egy szép csiszolt, polírozott felület, mely hideg hatásával igazán modern és vagány hangulatot kölcsönözhet lakásunkba.

Mielőtt bárki elvetni az ötletet, mondván a szürke nem igazán az ő színe, attól függetlenül, hogy olcsó és tartós megoldás, ettől egyáltalán nem kell tartani, hiszen a dekor cement manapság már bármilyen színben érhető, ráadásul egy hozzáértő szakember akár drága kőpadlót is tud imitálni a beton segítségével. A következő ellenérv, amit a betonnal kapcsolatban fel szoktak hozni, hogy a beton mellett a por is a lakás része lesz? Lehet egyáltalán porszívózni, tisztán tartani a beton felületeket? 

Valóban csak ipari porszívóra lesz szükségünk? 

Aki a betonpadló költségébe az ipari porszívót is belekalkulálja a költségkeretbe, az inkább ne tegye, ugyanis erre egyáltalán nem lesz szükség, ha mégis, akkor speciális esetekről van szó, és akkor sem kell nekünk megvásárolni az ilyen berendezéseket. A betonpadló, ahogyan a többi hidegburkolat, ugyanolyan könnyen tisztítható, mint a legtöbb padló. Bőven elég hozzá a hagyományos porszívó, felmosó, semmilyen extra berendezést nem kell majd beszerezni. A beton polírozott felület, nem porosabb, mint a csempe vagy a padlólap.

Ha mégis ipari porszívóra lesz szükség, az csak abban az esetben fordulhat elő, ha a padló felújítása során keletkezik por. Ezt ugyanis csiszoló és polírozó berendezésekkel végzik, melyek lehetnek száraz és nedves kivitelűek, és ez a munka járhat némi porral, melyet hagyományos porszívóval nem érdemes eltakarítani. Erre vannak az ipari porszívók, melyeket bérelni is lehet, de ha szakemberre bízzuk a munkát, nála biztosan lesz ilyen berendezés.

Kategória: Közélet