Milyen ruhadarabokat kerüljünk el télen?

Az idő egyre hidegebbre fordul, sokan azonban úgy gondolják, nem gond, ha a szettjükben marad egy-két (vagy ne adj isten több) lengébb darab, vagy olyan viselet, ami semmi esetre sem ajánlott télen, különben megfázás, felfázás vagy komolyabb probléma is lehet belőle. Milyen ruhákat érdemes, miket pedig nem szabad viselni a hideg hónapokban?

Miket ne vegyünk fel?

Mindenképpen hosszú, télikabátot viseljünk, ami elfedi a derekunkat. Az őszi kabátkáknak, blézereknek, pufidzsekiknek már a szekrényben a helyük. Nagy ívben kerüljük a leggingeket, cicanadrágokat, shortokat, legfeljebb akkor hordjuk őket, ha fölé veszünk mást. Érdemes vastag nadrágokat, farmereket hordani. Bár nagyon jól mutat egy szoknya harisnyanadrággal, inkább ne a mínuszokban viseljük. Ha már ragaszkodunk a harisnyához, akkor is inkább a harisnyanadrágot részesítsük előnyben, ne a bokafixet vagy combfixet. Vékony anyagú selyemsálak helyett inkább a vastag, kötött darabokat válasszuk.

Cipők terén is legyünk kíméletlenek, pakoljuk el szépen a nyárias darabokat. A tornacipők, balerinacipők ideje ilyenkor a szekrényben van, nem a lábunkon. Ugyanez a helyzet a magassarkú lábbelikkel. Bár lehet, hogy utóbbiban nem fázunk meg, de egyrészt nevetséges látványt nyújtunk, másrészt pedig állandóan el fogunk vágódni benne. Ne vegyünk magassarkú csizmát se, ha lehet. Akár tetszik akár nem, ilyenkor a csizmák ideje jön el, a lapos, vagy a vastag talpú, vastag sarkú változatok a legjobbak. Sokaknak nem tetszik a hótaposó, de az egyik legkényelmesebb viselet a hidegben.

Még nem késő menő darabokat venni!

Bár már itt a hideg, még nem késő megvenni új, téli lábbelinket és ruháinkat. Amennyiben nem szeretnénk súlyos tízezreket a cipőboltban hagyni, nézzük szét a cipő outletek kínálatában. Itt mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb téli holmikat, ráadásul sokkal kedvezőbb áron, mintha a hagyományos üzletbe sétáltunk volna be.

Kategória: Közélet