Mitől marad boldog egy párkapcsolat?

Biztos mindenki emlékszik arra az érzésre, amikor megismerkedett valakivel, és érezte, ebből még valami komoly is lehet. Volt pár ígéretes randi, hosszú beszélgetések, vad ágycsaták, pár hónap múlva összeköltözés, esetleg a nagy kérdés feltevése, majd egy csodálatos esküvő.

Ilyenkor jön az, hogy a rokonok elkezdik kérdezgetni, mikor jön már a gyermekvállalás, az első gyermek után a második stb. A pár el van foglalva a mindennapi élet kihívásaival, munkával, a gyerekekkel, az otthon megteremtésével, és bár szeretik egymást, de a tűz már nem olyan hevesen ég, mint kezdetben.

Érdekes kérdés, hogy amikor már halványul a kezdeti tűz, mit tehetünk, hogy ne csak két barát legyünk egymás mellett, akik nevelgetnek pár gyereket, és barátságban elviselik egymást, rosszabb esetben rájönnek, hogy a szerelem rég elmúlt, és azt a kezdeti bizsergést elkezdik másnál keresni.

Konkrét recept persze nincs, az egyetlen dolog, amit a szakértők is javasolni tudnak, hogy ne laposodjunk bele a kapcsolatunkba, hanem mindennap tegyünk érte.

Ne csak a hétköznapokra koncentráljunk, hanem egymásra is!

Ezt a tanácsot persze nem könnyű megfogadni, hiszen meglehetősen közhelyesnek hangzik, és konkrétumot pedig nem is tartalmaz. Ezen túlmenően pedig, nem is mindig egyszerű. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy hazaérünk nyolcórányi munka után, hazaérnek a gyerekek is, velük is kell foglalkozni, de persze jó lenne a ház körüli teendőket is elvégezni, meg szociális életet élni, inni egyet a haverokkal, hódolni valami hobbinak, sorolhatnánk a teendőket a végtelenségig.

És persze jó lenne minőségi időt tölteni a párunkkal, megbeszélni milyen volt a napja, elvinni egy randira, esetleg vívni egy forró ágycsatát, de mire eljön ennek az ideje, letudjuk annyival, hogy fáradtak vagyunk.

De ne így legyen! Fontos, hogy időt szánjunk egymásra, bármennyire is zsúfolt az életünk. Beszélgessünk, havonta egyszer menjünk el csak kettesben valahova, és persze a testi örömök élvezete sem maradjon el. És, ha felmerül valamilyen probléma, akkor próbáljuk meg közösen megtalálni a megoldást, legyen szó ágybeli teljesítményről, vagy anyagi gondokról.

Kategória: Közélet