Nem bókol már a Párod? Könnyen lehet, hogy ez a te hibád

Egy párkapcsolat működőképessége minden esetben két emberek múlik. Sokszor sajnos azok az emberek, akik évek óta párkapcsolatban élnek megfeledkeznek arról, hogy a kapcsolatot az évek múltán is folyamatosan ápolni kell. Ám kevesen gondolják, de a szerelem, a szeretet, és a tisztelet mellett az is fontos egy párkapcsolatban, hogy saját magunkkal mennyire vagyunk megelégedve.

Nem csak a párkapcsolat terén, de más társas kapcsolatunk során is fontos az, hogy mennyire szeretjük magunkat, és mennyire vagyunk tisztába a saját jó tulajdonságainkkal. A szakemberek munkájuk során azt tapasztalták, hogy a legtöbbször három probléma szokott felmerülni akkor ha egy párkapcsolat tönkremegy. Nagyon gyakori az, hogy a kapcsolat romlását valóban az egyik fél önértékelési problémái, és önbecslési zavarai okozzák. A legtöbb gondot a féltékenység, a társfüggőség, és a szeretetlenség érzete szokta okozni.

Szakításhoz vezethet, ha nem vagyunk magunkkal megelégedve?

Gyakran panaszkodnak arra az emberek, hogy úgy érzik, a párjuk elhanyagolja, és egyáltalán nem mutatja már ki, hogy szeretné őket. A problémát ilyenkor minden esetben alaposan meg kell vizsgálni, hiszen könnyen lehet, hogy ez az egész nem is a partnerünk hibája. Ha ugyanis az ember saját magát nem szereti, sokszor azt sem tudja észrevenni, ha más szeretni próbálja, és kedveskedni szeretne neki.

Sok nő egyáltalán nincs megelégedve külsejével. Vagy kövérnek, vagy csúnyának érzik magunkat, és ez az önértékelési probléma általában a magazinok címlapjain látott modellek miatt alakul ki. A hölgyek ugyanis akarva akaratlanul összehasonlítgatják magukat más nőkkel, így arra a döntésre jutnak, hogy ők sokkal kevesebbek azoktól a lányoktól, akik a címlapon feszítenek. Ha folyamatosan azt hangsúlyozzuk, hogy nem vagyunk elég vékonyak, szépek, akkor valószínűleg párunk bókjait is el fogjuk engedni a fülünk mellett.

Valóban nem bókol, vagy csak nem hallod meg?

Hiába mondja el kedvesünk minden nap, hogy mennyire csodásan nézünk ki, biztosak vagyunk benne hogy csak jószívűen füllent, hogy kicsit jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és a mosolygós „köszönöm drágám!” helyett egy rossz kedvű„ dehogy vagyok szép, nézzél már rám…” reakciót kapja a dicséretére. Ha a bókokra hosszútávon minden esetben így, vagy ehhez hasonlóan reagálunk, kedvesünknek is hamar elmegy majd a kedve attól hogy minden nap valami szépen mondjon nekünk.

Gondoljunk csak bele: Néhány ilyen válasz után kinek lenne kedve tovább folytatni a bókolást? Kell tudni meghallani a kedves szavakat is, és észre kell venni, ha a másik fél dicsér bennünket, hiszen egy idő után teljesen normális hogy párunk sem mer majd egy jó szót se szólni hozzánk külsőnkkel kapcsolatban.

Azt ilyenkor pedig egy nő sem gondolja át igazából, hogy miért alakult ki az évek során az, hogy a párja már egyáltalán nem bókol vagy kedveskedik neki, csupán panaszkodni tud, hogy már nem a régi, és valószínűleg már nem is tetszik neki, és nem szereti őt. Pedig a rossz önértékelés, és az ehhez hozzátartozó negatív viselkedésnek köszönhetjük azt amin most keresztül megyünk.

Szponzor: megnézem

Kategória: Közélet