Nemcsak a hölgyek lehetnek romantikusak

A legtöbb kapcsolatban a hölgyek a romantikusok, akik vágynak a vörös rózsára, a meglepetésekre, a filmekben látható szirupos jelenetekre. Nem véletlen, hogy a romantikus könyvek még mindig a legnépszerűbb zsánert képviselik a könyvpiacon, és hogy ezeket elsősorban hölgyek vásárolják.

Ám manapság már a férfiak is lehetnek romantikusak, nemcsak abban az értelemben, hogy megadják, amit a hölgyek szeretnének, hanem maguk is vágynak romantikus gesztusokra, vagy csak arra, hogy meglephessenek valamilyen szép és kedves gesztussal egy hölgyet.

Sajnos még mindig él a sztereotípia, hogy a romantika férfiatlan, és ha egy férfi sír a filmeken, esetleg neki is igénye van az összebújásra, cirógatásra, akkor már nem is férfi. Pedig ez egyáltalán nincs így. A férfiak között is vannak olyanok, akik szeretik, ha meglepik őket, és nemcsak az ágyban lehet feléjük kifejezni azt, amit érzünk. Persze a testi szerelem is szép, sőt elengedhetetlen egy kapcsolatban, de nemcsak a forró ágycsatákkal tudjuk kifejezni párunk felé, hogy fontos a számunkra, és elfogadni az érzékenyebb oldalát.

Amivel a férfiakat is meg lehet lepni 

Persze nem a hölgyeknek kell rózsát vagy bonbont venni egy férfinak, de számos olyan gesztus van, ami romantikus, és a férfiak is értékelik. Néha elég, ha a hűtőben mindig van párunk kedvenc söréből, esetleg kedvenc édességéből, hiszen a férfiak is lehetnek édesszájúak. Emellett nemcsak a hölgyeknek lehet igénye egy összebújós estére, hanem a férfiaknak is. Persze ez mind egyénfüggő, ahhoz, hogy tudhassuk, hogy párunkat mi teszi boldoggá, és mivel fejezhetjük ki felé az érzéseinket, őszinte beszélgetésekből tudjuk kideríteni.

Az is szép gesztus lehet párunk felé, ha magunk ugyan nem vagyunk romantikusok, de hagyjuk magunkat meglepni, és engedni, hogy a párunk az legyen velünk. Manapság már sok hölgy is úgy vélekedik, hogy ő nem romantikus, amit persze a férfiak nem hisznek el, hiszen a női nem sok mindent jelenthet, igent, nemet és talánt is, ami a romantikára is igaz.

Kategória: Közélet