Okosóra vagy okos karkötő? Mi a különbség?

Az okosórák megjelenése után hamar találkoztunk a karkötő változatával is. Ilyenkor szó szerint egy karkötőt tudunk elképzelni, ami kényelmesen illeszkedik a csuklónkra, hála a gumis alapanyagának.

Miközben az órák feje nagyobb, és esetleg zavar minket pihenés vagy alvás közben, addig a karkötők azért lettek kitalálva, hogy este is elkísérjenek minket, miközben hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a nagyobb testvére. De vajon melyik a jobb?

Egy okos karkötő kisebb képernyővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kevesebb információt tudunk vizualizálni egyszerre. Ez általában az aznap megtett lépéseket, az órát, és az akkumulátort jelenti. Egy esetleges hívásnál, vagy üzenet jelzésénél kevesebb szöveget látunk, és a kis betűkkel is sok embernek meg kell küzdenie, de mégis elegendő lehet.

Gondoljunk csak arra, hogy a viselése egyáltalán nem zavaró, hosszúkás alakja tökéletesen rásimul a kezünkre. A szíjat is könnyedén cserélgethetjük, ráadásul a legtöbbet már pár száz forintért beszerezhetjük.

Beszéljünk az előnyökről

Másik nagy előnye az akkumulátorban keresendő. Az óráknál elfogadott, hogy csak pár napig bírják töltés nélkül, így sokszor kell levennünk. Ez a karkötőre nem igaz. A kisebb képernyő kevesebb színt jelent, ami ahhoz járul hozzá, hogy akár 20 napig elkerülje a töltőt.

Ez azt jelenti, hogy havonta egyszer kell tőle búcsút vennünk, akkor is 1, maximum 2 órára. Ezután nincs más dolgunk, mint az értesítésekre hagyni magunkat, és csinálni a dolgunkat.

Az is fontos szempont, hogy az okos karkötők lényegesen kevesebbe kerül, mint egy okosóra, ez pedig vásárlásnál döntő erejű lehet. Vannak olyan órák, amik a százezres nagyságokat is elérik, miközben karkötőt már 10.000 Ft alatt is megvehetünk. Szerencsére a kedvező ár nem megy a minőség kárára, és minden esetben nagyszerűen teljesíti a megígért funkciókat.

Ezek a technológia megoldások azoknak is kedveznek, akik szokták meghallani a telefon csörgését. Szerencsére a karkötő rezeg, és akár még erősebb rezgésre is beállíthatjuk, így biztosan észrevesszük a fontos hívásokat.

Kategória: Közélet