Spóroljon a vízszámlán!

Sokaknak gondot okoznak a magas vízszámlák, ezt viszont nagyon nehéz lecsökkenteni, ugyanis a vízhasználat alapvető emberi szükséglet. Ha kertes házban él, és esetleg van a birtokán egy kút, akkor nagyon szerencsés, ugyanis egy némi munkával, szivattyú vásárlással és pár kiegészítővel gazdagabban rendkívül jó víznyelőhelye lehet!

Kút vagy nem kút?

Szerencsések azok, akiknél a kertben alapból megtalálható egy kút. Amennyiben kutat szeretnénk a területünkön, engedélyekre van szükség. Ezek a körök akár hosszadalmasra is elnyúlhatnak, de mindenképpen érdemes belevágni, hiszen ez egy hosszútávra szóló befektetés, amely idővel mindenképpen meg fog térülni.

Kutak

Nem volt annyira régen, hogy minden telken található volt ásott kút. Sajnos az ásott kutak vízminősége nem a legjobb, ezért elsősorban öntözésre használták. Még ma is léteznek ilyen kutak, amelyek mindennemű szivattyú nélkül is képesek a víz kinyerésére.

A fúrt kutaknál sokkal jobb minőségű vizet lehet kinyerni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a fúrt kutakhoz speciális gépészeti elemek, berendezések szükségesek, ami nagy kiadással járhat. A szivattyún túl szükségeltetnek szűrőberendezések, frekvenciaváltó és más egyéb vezérléstechnikai elemek, hidrofor tartályba is bele kell invesztálni. Ha a fúrt kutat öntözésre akarjuk használni, kell vásárolni egy homokszűrő berendezést. Amennyiben emberi fogyasztásra szeretnénk használni, szakember segítségét kell kérni.

Miért bízzuk szakemberre a munkát?

A rossz minőségű víz kihat az egészségre, emberek és állatok is megbetegedhetnek tőle, ezért fontos, hogy mindenképpen kérjünk segítséget. A víz nem játék, mindenképpen kérjük szakembertől tanácsot. Akár arról is kérdezhetjük, hogy milyen műszaki termékek megvásárlását javasolja. Kizárólag minőségi szivattyúzó berendezésekre adjunk ki pénzt, mert az olcsóbb, nem túl jó minőségű áruk hamar meghibásodhatnak, és nem biztos, hogy tökéletesen fognak működni.

Kategória: Közélet