Szerverüzemeltetés, mint szolgáltatás

szerverek üzemeltetése, folyamatos monitorozása általában teljes embert kíván. Ahhoz, hogy minden rendben működjön, szükséges a rendszeres ellenőrzés és a gyors javítás lehetősége, ha bármiféle probléma merülne fel.

A legtöbb cégnél nincs arra lehetőség, hogy valakit szerverüzemeltetőként alkalmazzanak, sőt, mi több, legalább három ember szükséges ahhoz, hogy valaki mindig figyelje rendszergazdaként, hogy probléma esetén azonnali segítséget tudjon nyújtani. Szinte minden vállalkozásnál található informatikus, de éjjel-nappali monitorozáshoz kevés egy ember. Igen drága költségen lehetne csak felvenni plusz munkavállalókat, sokkal olcsóbb megoldás, ha profi szakemberekre bízzuk a szerverek üzemeltetését.

Ha megbízunk egy üzemeltetéssel, szerverekkel foglalkozó céget, akkor nagy valószínűséggel éjjel-nappal tudják monitorozni a gépeket, és megtenni a szükséges lépéseket, ha valami probléma merülne fel. Ezek az üzemeltetések általában véve magukba foglalják a különféle operációs rendszerek, telepítését, szerverek frissítését, konfigurálást, automatizált biztonsági tesztelést és emelt szintű monitorozást.

Az automatizált biztonsági tesztelések full range portscant, sérülékenységi vizsgálatokat, security riportokat, sérülékenységi találatokat és a rájuk vonatkozó javítási javaslatokat tartalmazzák. Emelt szintű szervermonitorozás portok figyelését, monitorozást, ellenőrző scripteket, és különféle értesítőket tartalmaz (pl. e-mail, sms)

Ha megrendeljük a szerverüzemeltetés szolgáltatást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a szervergépek jó kezekben vannak. A rendszergazdák nem csupán akkor figyelik a gépeket, ha valami probléma merül fel, hanem a nap huszonnégy órájában figyelik a hardvereket és szoftvereket egyaránt. Ha bármilyen probléma merül fel, a szolgáltató cég csereszervert biztosít a probléma rendbe hozásáig, ezt általában cégen belül nem biztos, hogy hamar meg lehet oldani. Általában speciális szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, például VPS hostingot, de Windows vagy Linux VPS-t is.

Kategória: Közélet