Szex az első randin: stabil kapcsolat vagy egyszerű vonzalom?

Az első randin való szex miatt elszalasztjuk az esélyt, hogy komoly kapcsolatunk legyen valakivel? Egy szaklapban megjelent tanulmány szerint azok, akik az első randin szexelnek, a későbbiekben valódi, stabil kapcsolatot is kialakíthatnak.

Szex az első randin: mire figyeljünk?

A tanulmány nem igazán mutatott nagy különbséget a stabil kapcsolatok minőségében azon párok között, akik már az első randin elkezdtek szexelni, és azok között, akik még vártak néhány randival. Az eredmény az volt, hogy azok, akik úgy kezdték a kapcsolatukat, mintha csak egy fellángolás lett volna, ugyanolyan boldogok voltak, mint azok, akik nyugodtabban kezdték a kapcsolatukat, és eleve nem szexeltek.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a szórványos kapcsolatokban élők közül sokan továbbra is hajlamosak voltak a rövid kapcsolatokra, és nem érdekelték őket a komoly kapcsolatok.

Ebben a tanulmányban arra mutattak rá, hogy nem számít, hogyan kezdődik egy kapcsolat, és hogy az első randevú alkalmával kerül-e sor szexre, ami igazán számít, azok az emberek, akik részei a kapcsolatnak, és akik részt vesznek benne. Az egyetlen probléma ezzel a fajta szórványos szexszel az, hogy az egyik személy jobban belehabarodik a másikba, és ez szívfájdalmakhoz vezethet.

Első randi: szexeljünk vagy várjunk?

Az El País című lapban közzétett, világszerte végzett tanulmány szerint a férfiak 80%-a elismerte, hogy az első randevú során hasznát vette az egyéjszakás kalandoknak. A nőknek azonban valamivel kevesebb, mint a fele nyilatkozott így.

Hogyan tekintünk ma a spontán, kötöttségek nélküli szexre? Általában az embereknek csak az aktus pillanatában előnyös, amikor örömöt éreznek, de azon túl nem. A szexterapeuták szerint az egyéjszakás kalandoknak is megvannak az előnyei, például az, hogy egy éjszakán át élvezhetjük a gyönyört, ráadásul az is előnye lehet, hogy egy vadidegennel sokkal intenzívebb a viszony, amikor egyik fél sem tudja, hogy a jövőben valamikor újra találkoznak-e. A szexnek is megvan a maga előnye.

Kategória: Közélet