Tévhitek egy molett testalkatú hölgy szemszögéből

Sokan ha egy molettebb alkatú lánnyal találkozunk, akinek ráadásul nincs stabil párkapcsolata, akkor akaratlanul is a súlytöbbletüket okoljuk. Vajon egy duci lánynak jobban meg kell dolgoznia?

Sajnos pár évvel ezelőtt még mondhatjuk úgy, hogy ezek a kerekebb idomokkal rendelkező hölgyek akár önbizalom hiányban is szenvedtek, elnyomásban voltak a vékony, modell alkatú, magas lányokkal szemben. 2017-2018 ilyen téren volt a celeb világ legáttörőbb éve, hiszen egyre több és több híresség fogadja el önmagát, egyre nagyobb az igény a Plus Size modellek iránt is. Végre az eredeti célokra is tudják használni a közösségi oldalakat a hasonló „problémákkal” küzdő csajok. Mára rengeteg modell, énekes, színész büszkén vállalja a súlyfeleslegét.

Sajnos még a mai napig is létezik egy olyan rendellenes rendszer a férfiak körében, hogy szégyenlik felvállalni azt, hogy ők igenis a molett testalkatú lányokhoz vonzódnak. De miért is alakult ki ez a dolog? Pontosan a médiában látható közszereplők miatt, hiszen az összes hírbemondó, énekes, riporter…stb. tökéletes alakkal rendelkezik. Szinte szégyen egy duci lánnyal mutatkozni, hiszen nem illik bele a mai elvárásokba. Mások első gondolata a túlsúlyról, hogy az illető biztosan lusta, igénytelen, nincs akarat ereje, mert akkor lefogyna.

Ez mind mind butaság, hiszen könnyen lehet, hogy egészségügyi dolgok állnak a súly hátterében, vagy az is gyakori, hogy a hölgy szereti és elfogadja önmagát. A kulcsszó itt van! Elfogadás! Amikor vannak olyan pasik akik kimondottan a szőke hajú, nagy mellű, hosszú lábú, kék szemű lányokra buknak, akkor miért ne lehet egy olyan csoportja a férfi társadalomnak akik a kerekebb idomokat részesítik előnyben?

Kutatások bizonyítják, hogy van remény

Egy Amerika kutató kimondottan azt kezdte el vizsgálni, hogy mit tarthat vonzónak egy férfi egy duci lányban? Az összes vizsgált alany pár hét ismerkedés után az önbizalomra és az igényességre hívta fel a figyelmet. Hiszen teljesen mindegy hány kilogrammot mutat a mérleg, ha mi magunk szeretjük a testünket, akkor önbizalmat sugárzunk. Ha mi szeretjük magunkat, akkor a külvilág is szeretni fog minket. Az utcán rengeteg olyan ember jöhet szembe velünk aki valóban nem túl előnyös kinézetű számunkra.

Mégis ha egy kellemes illat felhőt áraszt, vagy egyszerűen bizalom gerjesztő, mert látszik rajta az igényesség, hogy például frissen mosott a haja, fehérek a fogai akkor az már igazából vonzalom. Hiszen találkozhatunk bármilyen számunkra gyönyörű emberrel, ha ezek hiányoznak belőle akkor könnyen lelombozhatják a lelkesedésünket.

Az elég nagy követő táborral rendelkező Jenna Kutcher rendszeresen oszt meg magáról bikinis, lenge ruhás képeket. Ezeken természetesen látszik, hogy ő bizony nem tartozik a sovány lányok kategóriájába, mégis messziről lehet látni a boldogságot az arcán. Jenna hosszú évekig küszködött az önképével, saját erejéből nem is sikerült kimásznia a depresszióból. Elmondása szerint minden molett hölgynek a szerelemre van szüksége, ahogy neki is a férje lelkesedése hiányzott mindig is az életéből.

Támogatta: klikk

Kategória: Közélet