Újabb 3D lézer szkenner bukkant fel a Hexagon Manufacturing Intelligence kínálatában

A Hexagon Manufacturing Intelligence portfóliója egy újabb 3D lézer szkennerrel gazdagodott, miután a gyártó bemutatta a Leica Absolute Scanner LAS-20-8-ast, amely egy több szempontból is forradalmian új megoldást jelent a kérdéses ipari mérőműszerek világában.

Az új lézer szkenner kapcsán a gyártó elsődleges célja az volt, hogy a vásárlók a lehető legkönnyebben használhassák terméküket, mindezt úgy, hogy mellette a kifejezetten nagy térfogatú mérési alkalmazások kapják a központi szerepet. Ennek köszönhetően ugyanis a műszerek lehetővé teszi, hogy akár nagyüzemi környezetben is meglepően gyorsan, hovatovább páratlanul gyorsan és pontosan rögzíthetők legyenek a legbonyolultabb geometriai pontfelhők is.

Nagyszerűen kombinálható

A LAS-20-8-as kézi üzemeltetésű lézeres szkenner egyik legnagyobb előnye, hogy kiválóan kombinálható többek között például a Leica Absolute Tracker AT960-as megoldással, ez a párosítás pedig ebben a formájában kimagasló minőséget és teljesítményt képes biztosítani a manuális szabad formával rendelkező felületek mérésben és ellenőrzésében, legyen szó akár sötét-, akár csillogó anyagok méréséről. A rendszer nagy előnye, hogy páratlanul egyszerű és felhasználóbarát kialakítással rendelkezik, aminek köszönhetően a betanulási folyamat rendkívül minimális, ennek megfelelően akár egy teljesen kezdő, vagy frissen betanított alkalmazott is olyan nagy magabiztossággal és pontossággal használhatja a mérőműszert, mint az igazi profik.

A Leica Absolute Scanner LAS-20-8 ráadásul nem csak nagyon könnyű, hanem egyben ergonomikus kialakítást is kapott, ami mellett külön akkumulátoros opciót is elérhetünk hozzá. Alkalmas ezen túlmenően akár 60 méteres tartományon belüli mérésre is, az IP50-es szabványának és védelmének köszönhetően pedig minden túlzás nélkül szinte bármilyen üzemi körülményben képes megállni a helyét. A lézerszkenner képes továbbá arra, hogy nagyon gyors váltásokat tegyen lehetővé a különféle mérési módok és lehetőségek között. Mivel rendelkezik egy külön beépítésű célzó fénnyel, ennek köszönhetően a felhasználható mindig optimális pozícióba képes majd mozgatni a mérőegységet, miközben a haptikus és hangalapú visszajelzés garantálja, hogy mindig pontos és megfelelő eredmények szülessenek.

A kérdéses lézer fényereje ráadásul minden esetben automatikusan képes igazodni a mérendő felület sajátos tulajdonságaihoz, miközben a felhasználó a szkenneren megtalálható kapcsoló segítségével lehetőséget kap arra, hogy szabadon válogasson az előre definiált, illetve rögzített mérési profilok közül. Ezeknek a funkcióknak köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy egy adott munkadarabnak akár az eltérő tulajdonságú részein is páratlan pontosságú méréseket tegyen lehetővé, illetve olyan optimális mérési paraméterek kerülhessenek beállításra, hogy ahhoz szoftveresen hozzá kelljen nyúlni a későbbiekben.

Megfizethetőség és megbízhatóság

Duncan Redgewell, a Hexagon Manufacturing Intelligence Portable Products alelnöke a hivatalos bejelentéshez kapcsolt sajtónyilatkozatban kifejtette, hogy a Leica Absolute Scanner LAS-20-8 megalkotásával az volt a céljuk, hogy kifejlesszenek egy olyan kézi szkennert, amely a megfizethetőség mellett bárhol és bármikor nagyon megbízható eredményeket garantáljon és produkáljon, méghozzá úgy, hogy használójának ne kelljen hosszú előkészülései vagy betanítási folyamatokon részt vennie.

A szkenner nagy újdonsága, hogy nem csak robotizált, hanem automatikus rendszerek esetében is nagyszerűen alkalmazható, így a legújabb generációt képviselő Leica T-Scan 5 mellett a LAS-20-8 bevezetése lehetővé teszi, hogy a gyártó bármilyen nagy térfogató mérési alkalmazáshoz megfelelően illeszkedő szkenneres megoldást tudjon biztosítani. További jó hír, hogy a LAS-20-8-as tökéletesen integrálható például a Leica Absolute Tracker AT960, a Leica T-Probe és a Leica T-Scan 5 termékekkel, míg vezérléséről a ROMER Absolute Arm esetében már többször is bizonyított RDS interfész szoftver gondoskodik majd.

Kategória: Közélet