Virágzik az áruszállítás piaca: földön, vízen, levegőben

Az év végével megnövekszik a gazdasági forgalom, hiszen számtalan alkalom nyílik önmagunk, családtagjaink, barátaink és ismerőseink megajándékozására. Az internet térhódításával ma már a webes vásárlások teszik ki a kereskedelmi forgalom jelentős részét.

Így nem csoda, ha az olyan akciók keretén belül, mint a Black Friday vagy a karácsonyi- illetve év végi nagy árleszállítás tömegek tolonganak a számítógépes monitorok elé, hogy egy-két kattintással rendeljenek termékeket akár a világ másik feléről. Az ajándékok szállításához természetesen külön szállítmányozói és postai szolgálatokat is igénybe kell venniük a feladóknak, hiszen nem költöztethetik el vállalkozásukat minden egyes országba.

Így kerül a kínai iPhone klón a magyar karácsonyfa alá

A legnépszerűbb webshopok azok a kínai termékeket forgalmazó portálok, ahol szinte már mindent be lehet szerezni. Sokan vásárolnak be belőle már október-november körül, hogy elkerüljék a postai tumultust ami a főszezonra jellemző és időben a fa alá kerülhessen a rendelésük. Azt azért nem árt tudni, hogy a termékek ára egyenesen arányos azok minőségével, így nem fogunk eredeti iPhone-t kapni egy buta telefon áráért. Viszont postaköltség nélkül repülővel, hajóval és autóval ér el hozzánk a termék jól befóliázott dobozban. Az országon belüli termékmozgatásért a Magyar Posta felel, de néha drágább a szomszéd városba elküldeni egy csomagot, mint a világ másik feléről megrendelni egy terméket.

Magyarországon hanyatlik a vízi szállítmányozás

Termékek vagy bútorok szállítmányozására, költöztetésére csak a legritkább esetben használják a vízi közlekedést országon belül. Ez inkább nyersanyag mozgatásra van még a mai napig fenntartva de a fokozódó költségek és a romló viszonyok miatt egyre kihasználatlanabb ez a szállítási forma üzleti szempontból ma az országban. A futárszolgálatok, a posta és a különböző szállítmányozó cégek szívesen átmozgatják a szükséges tárgyainkat egyik helyről a másikba akár költözésről akár csak egy ajándékozásról vagy vásárlásról is van szó.

Forrás: www.koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Kategória: Közélet