Díszítsünk asztalt mesterien

A nyár közepén bár ünnep nem vár ránk, azonban a vendégeskedés alkalmainak száma a tetőfokára hág. Igyekszünk kihasználni a jó időt, és szeretteinkkel, barátainkkal minél több órát együtt tölteni.  Igyekszünk minél szebb kiegészítőket választani, és úgy egymáshoz kombinálni őket, hogy minél emlékezetesebb összejöveteleket teremtsünk. Fontos lesz a teríték: nézzük csak!

Első lépés

A mennyei menüt vajon tudjuk-e úgy tálalni, hogy a fogadtatás is mennyei legyen? Hát persze hogy tudjuk! Van néhány aranyszabály, amit betartva teljes lesz a siker. Első lépésként azt kell végig gondolnunk, hogy milyen étkészletet, és ehhez milyen terítőt szeretnénk majd használni. Ha étkészletünk ezernyi színben pompázik, akkor válasszunk hozzá inkább semlegesebb, egyszerűbb terítőt, ha pedig pontosan étkészletünk az, amelyik klasszikusabb, akkor az abrosz nyugodtan lehet mintásabb, élénkebb színű. Ehhez alkalmazkodva döntsünk az alátétekről és tálaló edényekről, díszpárnákról is, és tartsuk szem előtt, hogy fontos a dekorációk érvényesülése asztalunkon.

Ha tervek megvannak

Amint fejben megterveztük, mit és milyen színekben fogunk kínálni, akkor már tudunk arra is figyelni, hogy a feltéteket és dekorációkat úgy helyezzük el, hogy senki számára ne legyen kényelmetlen a közösen elköltött ebéd, vagy vacsora. Hiszen mindannyian nagyon szeretjük, ha könnyedén hozzáférünk a finomságokhoz, és közben nem azon kell aggódnunk, hogy mikor, mit és honnan verünk le, amikor szeretnénk italunkért nyúlni. Fontos az is, hogy a felhelyezett virágok, és egyéb díszek ne takarják el a többiek arcát, és a kommunikáció kényelmes, és kézen fekvő legyen. Ügyeljünk ezzel együtt arra is, hogy az ételek szedésekor ne kelljen a tálakat egymás után elpakolgatni, hogy mindenhez hozzáférjünk; igyekezzünk a dolgokat úgy elhelyezni az asztalon, hogy az kényelmes és praktikus legyen.

Aprócska részletek

Ha szeretnénk a hangulatot kicsit ünnepiesebbé varázsolni, akkor ne habozzunk az asztal díszbe öltözetését illetően! Az evőeszközöket, szalvétákat szép, a terítékhez illeszkedő színű és anyagú szalaggal kössük át bátran, a tányérokba helyezhetünk kedves kis virágokat, vagy személyes névjegykártyákat. Választhatunk egy szép gyöngyfüzért is, vagy akár mi magunk is elkészíthetjük virágból, és harmonikus formában, a praktikusságot szem előtt tartva keresztbe húzhatjuk az asztalon. A készülődést megelőző napokban pedig járjunk nyitott szemmel, mert akciós termékek közt könnyen rábukkanunk olyan tárgyakra is, amelyek majd nemcsak egy-egy alkalommal színesítik otthonunk hangulatát.