Jó-e szinglinek lenni?

Aki párkapcsolatban van, az sokszor vágyik egyedüllétre, akinek meg nincs senkije, az mindenáron akar valakit maga mellé. Valahogy ezek örökérvényű gondolatok, sokan az egyedüllétet pedig valami tragédiaként élik meg, pedig nem kellene,hiszen ennek is megvan az előnye.

Nincsen semmiféle kötöttség!

A szabadság semmihez nem fogható érzés, szuper dolog lehet, hogy nem kell függni senkitől, nem kell beszámolni senkinek sem, ha nem megyünk haza, csak későn. Sokan feláldozzák a kedvenc hobbijaikat a kapcsolataik miatt, vagy egyszerűen nincs elég idejük a barátaikkal találkozni. Szingliként sokkal több idő felszabadul, így végre olyan dolgokra is lesz idő, amik korábban hanyagolva lettek.

A felszabadult idő

Itt az idő új dolgokba belevágni, elmenni egy nyelviskolába vagy beiratkozni egy zeneiskolába, eljárni koncertekre. Olyan nincs, hogy egy pár mindkét fele ugyanazokat a dolgokat szereti, végre nem kell senkinek sem könyörögni, hogy menjen veled, és unottan vágja a képeket. Több idő juthat a csajos délutánokra, barátnőkkel közös programokra is.

Idő és pénz önmagunkra

Nem mindig van ilyesmire időnk, pihenni, lazítani, relaxálni, főleg hajtós iskola vagy munkahely mellett. Egy kapcsolat mindenképpen pénzigényes, hiszen a különféle programokat általában nem adják ingyen. Ezt a megspórolt pénzt vagy tegyük félre, vagy pedig költsük magunkra. Egyáltalán nem szégyen egyedül elmenni különböző programokra, sőt, akár még a szerelem is ránk találhat.

Az ismerkedés pozitív oldala

Ha az ember egyedül van, akkor nyugodtan randizhat. Ha nem görcsösen akar valakit megszerezni, és maga mellett tartani, akkor nyugodtan válogasson, és élvezze az életet. Fontos, hogy ne úgy éljük meg az „elrontott” randikat, mint csalódásokat, hanem inkább úgy tekintsünk rájuk, mint egy útra, amely végén majd biztosan ránk talál a szerelem. Pozitívan kell ehhez az egészhez hozzáállni, és akkor nem fog miket semmiféle csalódás érni. Amennyiben nyitottak vagyunk a világra, akár az interneten is próbálkozhatunk az ismerkedéssel, sokat nem veszítünk. Így könnyen elérhetünk több ezer embert, a nagy merítésből pedig előbb-utóbb tuti lesz valaki, akivel összeillünk.

Rajtunk múlik minden!

Szinglinek lenni egyáltalán nem rossz dolog, de ha folyton azt sulykoljuk, hogy mekkora tragikák vagyunk és szerencsétlenek, hogy senkinek nem kellünk, akkor az sajnos tényleg így lesz. Próbáljuk lazán kezelni a dolgot, ne mérgelődjük, és ne utálkozzunk másokkal, csak mert nekik van párjuk. Biztosan előfordul később majd, hogy ők lesznek egyedülállóak, mi pedig foglaltak.

Kerüljük a negatív gondolatokat, az önsajnáltatást, mert ezektől nemhogy jobb, de sokkal rosszabb lesz. Ha végképp nem bírjuk a magányos napokat, nézzünk szinglis filmeket, vagy olvassunk könyveket, amelyek megerősítenek bennünket, és jobb emberré tesznek.