Kiderült mik lesznek 2018 divatszínei

A divat előrejelzések szerint már meg is vannak a következő év, azaz 2018 divatszínei. Nem titok, hogy a divatvilág mindig előre dolgozik, és most már két szezonnal előre tudható, mivel fognak előrukkolni a fast fashion és a luxusmárka üzletek.

A színek mindig meghatározóak, talán sokkal jobban, mint a szabás, az anyag vagy bármi, hiszen sok esetben a szín viszi el az egész látványt. Egyetlen ruhadarab teljesen másnak hathat más színben, míg esetlegesen más anyagból, de változatlan színben alig venni észre különbséget.

Nézzük most melyek a jövő év divatszínei, milyen színekből kel feltankolni most, hogy jövőre is bátran viselhessük a legtrendibb társaságban is!

http://fullfashion.hu/

Törtfehér kötöttek

A törtfehér, tojáshéjba hajló, light beige színek idén ősztől 2018 végéig jelen lesznek, főleg a kötött holmik, a finom blúzok és a hűvösebb időre való ruhadarabok között, azonban a kabátoknál csak néhol tűnnek majd fel. A világos, púderes színek nagy előnye, hogy rendezettséget, ápoltságok kölcsönöznek viselőjüknek, aki nagy valószínűséggel erős, látványos sminket tesz fel. A következő év törtfehér divatja az erős sminket divatjának is köszönhető, hiszen kell valami kontraszt, megjelenésünk egyik részének csupán hátteret, alapot kell szolgáltatnia a hangsúlyos, kiemelni vágyott részek alá.

Élénk rózsaszín

Az élénk rózsaszín sokszor felüti fejét az aktuális trendek között. Nagyon jól kombinálható szín, mely anyagtól és szabástól függően lehet visszafogott, de egészen vad is. Nagyon széles palettán mozog a rózsaszínben rejlő lehetőségek listája, így nem csoda, hogy a jövő év erősen sminkelő divatjához fő színként jelölték meg. Az élénk rózsaszín egyébként nem csak a női divatban fog főszerepet kapni, de a férfiruhák és kiegészítők között is egyre többször bukkanunk majd rá.

Búcsúzunk a pasztelltől

Bár a púderes, világos színek jelen lesznek az őszi és téli divatban, a pasztellszínektől búcsút vehetünk. Míg az utóbbi években erőteljes meghatározói voltak a pasztellek trendjeinknek, addig jövőre ez 180 fokos fordulatot vesz és visszatér az intenzív, csillogó, merész színpaletta. Egyébként nem csupán a ruhadivatban, de a lakástrendek között is leáldozóban van a pasztellnek. Leatrice Eiseman, a Pantone-tól azt mondja, a 2018-as divat merész színekre épül majd, kicsit elvadulnak ilyen téren. Egyébként az elvadulás már elkezdődött, pár éve a neoné volt a főszerep, úgyhogy talán annyira nem is lesz ez újdonság. Kiegészítők terén pláne nem, hiszen 2017-ben is a hangsúlyos, intenzív megjelenésű kiegészítők hódítottak.

Zellerzöld

A 2018-as színek között ez az árnyalat nagy szerepet fog kapni, főleg a nevesebb márkák ruhái pompáznak majd benne, bár kétségtelen, hogy a fast fashion is gyorsan elkezdi a hasonlókat felpakolni képviselő üzleteinek polcára, vállfáira. Ez a színárnyalat egyébként intenzív ugyan, de elegáns, így minden stílusban meg fogja találni a helyét, valamint a funkcionális ruhadarabok között is feltűnik majd.