Leonardo DiCaprio idén sem kapott Oscar-díjat

Úgy tűnik, Leonardo DiCapriónak nincs szerencséje, már ami az Oscar-díjat illeti. A 40 éves tehetséges színész számtalan remekműben szerepelt,  drámákban, akciófilmekben, öt Oscarra jelölték, ám egyet sem kapott még meg. Idén Matthew McConaughey csaklizta el az orra elől a díjat.

Szépfiúból tehetséges színész

Ha azt mondjuk, hogy Leonardo DiCaprio, az emberek java részének már rég nem a Shakespeare-feldolgozás Romeója vagy a Titanic nyálas Jack Dawsonja jut eszébe. DiCapriónak sikerült levetkőznie a nyálas szépfiú szerepkörét, és bebizonyítania, hogy korunk egyik legtehetségesebb filmszínésze. Az elmúlt évek során öt Oscarra jelölték, negyven díjat zsebelt be és további kilencven jelölést. Nem semmi, tekintve, hogy Leo még csak idén lesz negyven éves.

Oscar, nem Oscar

1994 – Ekkor készült el az a filmdráma, a Gilbert Grape (What’s eating Gilbert Grape), amelyben Johnny Depp mellett játszott, a legjobb mellékszerepért jelölést is kapott. Ezután tíz évet kellett várnia az újabb jelöléssel az Aviátorban nyújtott teljesítményéért, majd rá két évvel később a Véres gyémánttal is a legjobbak közé emelkedett. Két jelölést is bezsebelhetett volna idén A Wall Street farkasával, ám egyik sem lett az övé. Húsz év munkája, öt jelölés, nulla trófea. A Golden Globe-okkal sem volt túlságosan nagy szerencsére Leonardónak, bár igaz ami igaz, abból kettőt megszerzett. Az életrajzi dráma Aviátorért 2004-ben, idén pedig A Wall Street farkasáért nyerte el. Golden Globe jelölést azonban elég sok filmért kapott, például a Django elszabadul, a J. Hodge, Véres gyémánt, A tégla. Még a Titanicért is jelölték Arany Glóbuszra, majd később romantikus dráma A szabadság útjaiért, amelyben szintén Kate Winslettel játszott.

Úgy tűnik, hogy Leónak szerencséje van a 4-re végződő évszámokkal, de reméljük azért, hogy nem kell 2024-ig várni az Oscar-díjra.