Webes társkeresés – mire figyeljünk?

Sokan vágynak egy társra, mindenáron, keresik is nagy hévvel, de nem eléggé körültekintő módon. Van néhány alapszabály, amit mindenképpen be kell tartani ahhoz, hogy veszélytelen legyen az internetes társkeresés!

Titkos adatok

Legyünk körültekintőek az adatainkat illetően. Sok csaló van a neten, próbálják kiszedni a gyanútlan áldozatokból a különféle információkat, telefonszámukat, bankkártya adataikat. Soha, semmilyen körülmények között ne adjuk meg ezeket az adatokat senkinek, még ha szépen is kéri. Sem telefonszámot, sem címet nem írunk ki randi oldalra! Olyan képet ne is töltsünk fel, ahol beazonosítható hely van, vagy beazonosítható ember. Otthonunkról, környékünkről se posztoljunk semmiféle fotót. Ha egy csöpp kis helyen élünk, nem hazugság egy közeli várost bejelölni. Miért? Egy pár utcás faluban mindenki ismer mindenkit, könnyedén megtalálhat bárki bennünket. Az online társkeresők legnagyobb hányada nem veszélyes ember, de azért jobb félni, mint megijedni.

Akármilyen szimpatikus az új ismerős, inkább ne adjuk ki a telefonszámunkat. Boltban már lehet venni feltöltőkártyát, ha mindenáron beszélni akarunk vele. Később mondhatjuk, hogy lecseréltük a számunkat, és megadhatjuk az igazit, ha élőben is igazán szimpatikus az illető. Egy túl korán megadott telefonszám később galibákat okozhat, egy fura ember könnyen zaklathat, így viszont nem kell módosítani az eredeti telefonszámunkat, ha eleve mást adunk meg. Nem rossz ötlet tartósan használni a kártyát a társkeresős időszakban.

A randi

Gyanús, ha valaki folyton lemondja a randikat, vagy ha el sem jön. Elképzelhető, hogy valójában elment a randira, de nem tetszettünk neki. Az is sajnos előfordulhat, hogy ott volt a helyszínen, de mint megfigyelő, hogy esetleg kiraboljon minket. Ez nem túl jellemző dolog, de jobb nem vinni sok pénzt, ékszert a randevúra. Azok az emberek, akik folyton lemondják a találkozókat, tuti, hogy takargatnak valamit, mérjük fel, hogy érdemes-e ilyen emberrel foglalkozni egyáltalán.

Mindig nyilvános helyen találkozzunk az első randin, lehetőleg olyan helyen, ahol vannak emberek. Lehet, hogy romantikus dolog a Margitszigeten sétálni szombat este, de inkább ne tegyük, hiszen nem ismerjük még az illetőt.

Mindig legyen nálunk elég pénz arra az esetre, ha felesben kellene állni a számlát, vagy, ha a másiknál nincs elegendő pénz. Jobb megoldás egyenleggel rendelkező bankkártyát vinni, így senki nem tudja ellopni a készpénzünket.

Elképzelhető, hogy nem sikerül jól a randi. A legjobb ilyenkor nem ámítani a másikat, és továbblépni. Több tízezer, százezer ember van a társkeresőkön, úgyhogy nem szabad feladni a reményt, hogy megtaláljuk a nagy Ő-t. Kitartás és némi körültekintés kell hozzá, ennyi a nagy titok.