Elképesztő: élő csótányt kellett kiszedni egy nő koponyájából!

Vannak a világnak olyan, higiéniában rendkívül szegény részei – többek között Afrika és Ázsia egyes pontjai –, ahol a csótányok gyakran annyira elszaporodnak, hogy az emberek gyakran már ügyet sem vesznek róluk, sőt a Föld egyes pontjain inkább megfogják, megsütik és lefogyasztják őket, hogy ezzel apasszák a létszámukat.

Csótány mászott az orrába

Így eshetett meg, hogy Indiában egy Selvi nevű nő Csennai városában egy reggel különös, korábban soha nem tapasztalt érzésre ébredt. Elmondása szerint azt érezte, mintha valami bemászott volna a jobb orrlyukába, és ott mocorogni kezdett. Mivel a nő még félig aludt, ezért először csak megpróbálta kipiszkálni az ismeretlen dolgoz az orrából, azonban ekkor történt a rémes felismerés, hogy az a valami valóban ott van, és csak feljebb kúszott a nő koponyájában.

Kapcsolódó

A bejárónőként dolgozó Selvi azonban nem esett kétségbe, sőt mi több, már biztos volt abban, hogy valami állat mászott bele, de aznap még elment dolgozni, noha egész álló nap érezte, hogy az a valami ott mászkál, bizsereg és motoszkál a homlokánál, sőt mi több, amikor a rovar megmozdult, a nő szeme szabályosan égni kezdett a fájdalomtól. Selvi azonban ledolgozta az egész műszakot, majd miután elkérezkedett munkáltatójától, másnap hajnalban jutott el egy klinikára, ahol egy orvos megvizsgálta, de semmit sem talált, így hazaküldte. A nő viszont még mindig érezte a különleges érzést, így felkeresett egy másik doktort.

Még az orvos is meglepődött

Salvit Dr. Shankar fogadta, aki 30 éve praktizál már, azonban saját bevallása szerint korábban még soha nem látott olyasmit, amit a nőnél, hiszen amikor jobban belenézett a nő orrjáratába, konkrétan egy élő csótány nézett vissza rá onnan. A doktor szerint a rovar már teljesen felmászott Salvi koponyájába, amikor nyakon csípte, akkor éppen a két szem között mocorgott, és már nagyon közel járt a nő agyához, amit elérve, vagy valami fertőzést hátrahagyva nagyon súlyos betegségeket is előidézhetett volna.

A problémát tovább fokozta volna, ha az állat odabent elpusztul – aminek elég nagy a valószínűsége –, hiszen ezzel a beteget megfertőzte volna. Az orvos szerint egyébiránt a csótányt egyáltalán nem volt könnyű kiszedni a helyéről, egy 45 perces műtétre volt szükség hozzá, és ami igazán érdekes, hogy a rovar még az operációt követően is életben maradt, ami kész csodának tekinthető.

Kategória: Közélet