Fontos, hogy legyen teteje egy masszázsmedencének?

A masszázsmedencék kapcsán rengeteg ember próbál meg spórolni annak érdekében, hogy az alapvetően drágának tekinthető otthoni wellness élményének kialakítását a lehető legolcsóbban meg tudja valósítani.

Bár a méretből az emberek ritkán engednek, ellenben olyan fontos tartozékokkal gyakorta próbálnak spórolni, mint a medencetető, holott inkább a méret tekintetében lenne szükség kompromisszumokra, és nem egy olyan elengedhetetlen tartozék tekintetében, mint egy könnyen mozgatható, és jól szigetelő tető.

Ha nem használjuk a medencét

Alapesetben gondoljunk bele abba, hogy masszázsmedencénket nem használjuk egész évben, illetve az év minden napján, így ha kint áll a kertben, akkor pláne télen vagy a hűvösebb napokon talán egyáltalán nem megyünk bele. Ilyenkor ezt a drága szerkezetet bizony meg kell védenünk a környezeti hatásoktól, és ilyenkor nagyon fontos az, hogy lefedjük tetővel a medencét. Ez azért a leginkább lényeges, mert képes megvédeni a medence vizét a szennyeződésektől, de a szigetelt tetők mindemellett a víz hőmérsékletének megtartásában is kulcsszerepet játszanak. Ez utóbbi a takarékosság miatt nem elhanyagolhatatlan, hiszen nem mindegy, hogy a fűtőmotornak 10 vagy 20 Celsius fokról kell felmelegítenie a medence vizének hőmérsékletét.

Fontos a jól záródó tető

Minden esetben rendkívül lényeges, hogy egy olyan masszázsmedencét válasszunk magunknak, amely jól záródó tetővel rendelkezik, és ebből nem szabad engedni. Könnyű még ezen felül a kezelhetőség is, hiszen a medencék rendszerint nagyok, és mozgatásuk igazán körülményes lehet. Ehhez lehet kérvényezni speciális tetőemelő szerkezetet, ami bár jelentősebb beruházás, azonban érdemes élni a lehetőséggel, hiszen a későbbiekben sokszorosan megtérül majd.

A jól záródó tető egyébiránt bár minden évszakban kiemelten lényeges, azonban télen talán a legfontosabb. Ilyenkor ugyanis a szépen kitakarított medencébe nem szabad beleengedni a hideg csapadékot, sőt semmiféle vizet sem, mert a fagyás rendkívül komoly károkat okozhat a jakuzziban, amit egy jó tetővel viszont könnyedén meggátolhatunk. Nyilván mi is gondoskodhatunk tetőszerkezet felhúzásáról a jacuzzi fölé a kertben, de sajnos a szennyeződésektől még ezzel sem tudjuk megvédeni medencénket, így egy tetőre ilyen esetben is nagy szükségünk lehet.

Kategória: Közélet