Ha gyorsaságra vágyunk, akkor SIP panelek

Egyre többen érdeklődnek az otthonuk hatékonyabb építése iránt, és a hagyományos megoldások, például a tégla vagy a fa helyett az alternatív megoldásokat választják.

Ezért szükséges, hogy megismerjünk egy egészen modern építési rendszert, különösen a hatékonyság és a megtakarítások terén jelentkező előnyei miatt.

A SIP paneleket az 1980-as években kezdték használni az Egyesült Államokban a jobb építési eredményeket kereső merész építők, de csak napjainkban került a kedvencek listájára. A SIP panel az egyik legkörnyezettudatosabb építési rendszer, amely ma elérhető.

A SIP panelek folyamatos szigetelést, légzárást és a beltéri levegő minőségének jobb ellenőrzését biztosítják. Emellett hozzájárulnak a hulladék és a természeti erőforrások felhasználásának csökkentéséhez.

Mi az a SIP panel?

Ez egy olyan építési rendszer, amely két külső rétegből áll, amelyek egy központi részhez vannak ragasztva, és egy szendvicshez hasonlító panelt alkotnak. A külső rétegek általában OSB-lapból, a belső pedig expandált polisztirolból (EPS) készül. A belső rész esetében a poliuretán jobb választás, mint az expandált polisztirol, mivel nagyobb a szigetelőképessége.

Mire használják őket?

Ezeket a paneleket házak vagy kereskedelmi épületek építésénél használják a falak, padlók és mennyezetek megépítésére. A panelek az építés három alapvető részét oldják meg: a ház burkolatát, szerkezetét és szigetelését. Mindezt egyszerre, ami lényeges időt takarít meg. A SIP panelek alternatívát kínálnak a hagyományos építési formákkal, például a fával szemben, és olyan nagyszerű előnyökkel járnak, amelyeket bármely házban érdekes elérni.

Az Arch Daily szerint az egyik ok, amiért egyre többen építenek SIP panelekkel más hagyományos módszerek helyett, az az, hogy a SIP lehetővé teszi, hogy a munkát még azelőtt elvégezzük, hogy a helyszínre érnénk. Ezek a panelek készen érkeznek a gyárból, kódok szerint rendelve, teherautón, a helyszínen pedig összeszerelik. Ez olyan sebességű konstrukciót biztosít, amely jelentősen csökkenti a végrehajtási időt.

Kategória: Közélet