Okosmegoldások a tetőtérben is

Manapság egyre népszerűbbek az okosotthon megoldások, ami nem is csoda, hiszen nemcsak kényelmi funkcióval bírnak, hanem védelmi szempontból sem számítanak rossz lehetőségnek.

A technológia ma már lehetővé teszi, ami pár éve, évtizedek még lehetetlen lett volna, hogy bizonyos dolgokat távolról is vezérelni tudjuk az otthonunkban. Kezdetben az okos megoldások csak a szórakoztató technikát érintették, ma már azonban biztonságtechnikai szempontból is komoly előrelépések történtek, de a kényelmi szempontokat is érdemes figyelembe venni, de akár spórolni is tudunk az okos otthon megoldásokkal.

Távolról vezérelhető már a fűtés, így akkor kapcsoljuk be, amikor valóban szükséges. Behúzhatjuk a napellenzőt, ha érzékeljük a munkahelyünkön, hogy jön a vihar, vezérelhetjük a lámpákat, távolról megfigyelhetjük a nyaralót, de a redőnyök és az ablakok is ráköthetőek az okos otthonok rendszerére. Léteznek már okoszárak is, melyek feleslegessé teszik a kulcs használatát, és nagyobb védelmet biztosítanak a betörésekkel szemben. Sokan nem is gondolnák, de tetőterek esetén is vannak olyan okos megoldások, melyek nagyon hasznosak tudnak lenni. 

Milyen okos otthon megoldások vannak tetőablakok estében? 

Érdekes kérdés, hogy miért is kellene egy tetőablakot távolról vezérelni, esetleg okos megoldásokkal ellátni. Gondoljunk csak bele, hogy milyen kellemetlen tud lenni, ha nem tartózkodunk otthon, a tetőablak nyitva maradt, mert épp szellőztettünk, az eső pedig elered. Hagyományos ablak esetén sem kellemes ez, de tetőablak esetén nagyobb gond, mert számolnunk kell a beázással. Milyen jó lenne, ha létezne olyan ablak, amit távolról be tudunk csukni, sőt, ha esőt érzékel becsukódik magától.

Nos, ilyen már létezik az okos otthon megoldásoknak köszönhetően. Egyrészt az ablak távolról is nyitható és csukható lehet, de létezik már olyan esőérzékelő szenzor is, amely érzékeli az esőt, és becsukja az ablakot. A tetoablak.hu jóvoltából tetőablak esetén akár a redőny is ráköthető az okos otthon rendszerére, és távolról vezérelhető, hogy lehúzzuk a redőnyt vagy épp felengedjük.

Kategória: Közélet