A merevedési zavar igen gyakori probléma

2022. június 19.Közélet
FőoldalA merevedési zavar igen gyakori probléma

A merevedési zavarral kapcsolatos problémák igen gyakoriak, a kockázat pedig az életkor előrehaladtával nő. Az 50-es éveikben lévők 50, míg a 60-as éveikben lévők mintegy 60 százaléka már tapasztalta a problémát valamilyen mértékben.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ahogy öregszik az ember, úgy lesznek problémái a péniszével. Rengeteg 60-as, 70-es, 80-as férfi van, akiknek nagyszerű a szexuális életük.

Ezért azonban tenni kell. Testmozgással, egészséges táplálkozással, jó alvással, a dohányzásról való leszokással. Ezek a dolgok sok esetben vannak olyan hatékonyak, mint azok a gyógyszerek, melyeket sokan szednek az erekció segítségére és a szexuális élet javítására.

A pénisz egészsége és az általános egészségi állapot olyan erősen összefügg, hogy fontos megjegyezni: a pénisz az egyik legerősebb előre jelző tényező, különösen a fiatal férfiak esetében, a szívroham szempontjából. A péniszt tápláló erek viszonylag kicsik, a szívben és a nyakban található erek nagyobbak.

A pénisz akár évekkel előre is meg tudja jósolni a szívroham vagy a stroke bekövetkeztét. Ez persze attól is függ, hogy mi okozza a merevedési zavarokat.

A definíció szerint akkor beszélünk ilyen zavarról, ha a probléma három hónapnál tovább tart. Sok esetben ez az önbizalommal függ össze, ilyen esetben is szükség lehet gyógyszeres kezelésre. Egy másik mód a terápia, melyet szexuális tanácsadók, erre képzett terapeuták végeznek. A testi és a lelki okokat érdemes együtt kezelni, hisz gyakran ezek együtt is alakulnak ki.

A depresszió, a szorongás, a stressz egyébként sincs jó hatással a párkapcsolat egészére, ha ehhez még testi tünetek, merevedési zavar is társul, akkor bizony a partner hozzáállása is fontos, hogy helyreálljanak a dolgok.

A párkapcsolat egészére negatív hatással lehet egy ilyen probléma és fontos, hogy együtt, közösen álljanak a megoldás mellé. A kulcs tehát ebben az esetben a nyílt kommunikáció és a segítő szándék a partner részéről is. Egy harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat alapja, hogy ezekről a dolgokról is lehessen beszélgetni és hogy közösen megoldást találni.

További bejegyzések

Természetese megoldások hát és derékfájásra

2024. május 22.|

Nem is gondolánk, de a derék és hátfájdalmak manapság már népbetegségnek számítanak. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával, és ha nem teszünk ellene, akkor krónikus fájdalommá válhat. Szerencsére számos természetesen megoldás van a probléma kezelésére.

Így használjuk mi maximálisan a családi medencét

2024. május 21.|

Egyre többen döntenek úgy, hogy családi medencét építtetnek a kertjükbe. Ám, ha nem vagyunk előrelátók, akkor nagy csalódás érhet minket, és nem fogjuk tudni úgy kihasználni a medencéket, ahogyan azt szeretnénk.

Go to Top