Ezek a legnépszerűbb fajták az arapapagájok között

2023. október 4.Közélet
FőoldalEzek a legnépszerűbb fajták az arapapagájok között

Az óriási méretekkel rendelkező, pompázatos színű ara papagájok hangosak, harsányak, és társas lények. Tartásuk nem kis odafigyelést igényel, de az állat mindig meghálálja a gondoskodást.

Ha elgondolkoztál azon, hogy arát tarts, néhány dologgal mindenképpen tisztába kell lenned, hiszen egy nem mindennapi házikedvencről van szó. Összesen 17 féle arapapagáj faj létezik, és mindegyiknek meg van a maga egyedi tulajdonsága és különlegessége. Közülük van néhány veszélyeztetett faj is, például a vöröshomlokú, és a kéktorkú ara.

Összeszedtünk most minden fontos információt a legismertebb ara fajokról, és tartásukról, ezek segíthetnek eldönteni, hogy melyikkel tudnád a legjobb viszonyt kialakítani.

Sárga-Kék ara papagáj

A sárga-kék ara nagyon intelligens, okos fajta, ha a gazdija elhivatott, akkor nagyon jó háziállat lehet belőle. Nagy méretű madarakról beszélünk, ezt pedig fontos figyelembe vennünk akkor, ha elgondolkoztunk a tartásukon, illetve mindenképpen ki kell emelni azt is velük kapcsolatban, hogy nagyon hangosak tudnak lenni, főleg, ha izgatottak. Ezért ez a fajta egyáltalán nem jó választás társásházakba, vagy tömbházakba, illetve akkor sem, ha kisgyerek is van a családba, ugyanis erőteljes rikácsolásuk megijesztheti a kicsiket.

Jácintkék ara papagáj

Sokan úgy tartják, hogy a Jácintkék arákat a legnehezebb tartani, hiszen ezek a papagájok igényelnek a legtöbb figyelmet és törődést az összes ara faj közül, illetve fontos megemlíteni, hogy ezek a legnagyobb méretű arák. Tartásuk nem egyszerű, Jácintkék ara éppen ezért nem is való mindenkinek, ennek ellenére egy nagyon okos, intelligens, és káprázatosan szép papagájról beszélünk.

Zöldszárnyú arapapagáj

A Zöldszárnyú arákat nagyon gyakran hívják „szelíd óriásoknak”, hiszen hatalmasak, de rendkívül barátságosak és jól taníthatóak. Ideális választás lehet abban az esetben, ha egy szerető madarat keresünk, nagyon jól reagálnak a kiképzésre, csak elegendő időt kell rájuk szánni. Társas természetük miatt a zöldszárnyú arák egyáltalán nem viselik jól a magányt, így csak akkor érdemes ilyen papagájt tartani, ha biztosan elegendő időnk lesz foglalkozni vele.

További bejegyzések

Természetese megoldások hát és derékfájásra

2024. május 22.|

Nem is gondolánk, de a derék és hátfájdalmak manapság már népbetegségnek számítanak. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával, és ha nem teszünk ellene, akkor krónikus fájdalommá válhat. Szerencsére számos természetesen megoldás van a probléma kezelésére.

Így használjuk mi maximálisan a családi medencét

2024. május 21.|

Egyre többen döntenek úgy, hogy családi medencét építtetnek a kertjükbe. Ám, ha nem vagyunk előrelátók, akkor nagy csalódás érhet minket, és nem fogjuk tudni úgy kihasználni a medencéket, ahogyan azt szeretnénk.

Go to Top