Pénzmegtakarítás a fűtési szezonban? – Szigeteléssel érezehető eredmény már egy szezon után

2018. szeptember 11.Közélet
FőoldalPénzmegtakarítás a fűtési szezonban? – Szigeteléssel érezehető eredmény már egy szezon után

Sok család számára óriási anyagi megterhelést jelent a fűtési szezon. A családi házaknál hatalmas szórás figyelhető meg a fűtéstípust illetően, de az mindegyikükben közös, hogy a téli időszak kifűtése jelentős összegeket emészt fel.

Lehet fűteni fával, brikettel, gázzal, elektromossággal, olcsó megoldás nincs. arra azonban van mód, hogy a fűtés költségeit mérsékelve ugyanolyan kellemes hőmérsékletet, megfelelően száraz levegőt biztosítsunk a farkasordító hidegben is. Természetesen a házak hőszigeteléséről van szó, mely a hőveszteséget minimalizálva csökkenti a kívánt hőmérséklet eléréshez szükséges energia mennyiségét, ezzel pénzt hagy a zsebünkben.

Ez azonban csak akkor igaz, ha a hőszigetelés megfelelően megválasztott, megfelelő minőségű anyagok felhasználásával, profin kivitelezve készül el. Sajnos sok a hibalehetőség, ezért kell elővigyázatosnak és rendkívül körültekintőnek lenni házak hőszigetelésénél.

A megfelelő szigetelés akár felére csökkenthető a fűtésre fordítandó pénzösszeg, ám néha túlbecsülik a szigetelés hatékonyságát. Fontos megjegyezni, hogy havi harmincezer forintos fűtésköltség mellett már a 10%-os megtakarítás is jelentőséggel bír, főleg hosszútávon. Azonban jó hőszigeteléssel ennél biztosan sokkal magasabb megtakarítást érhetünk el. A szigetelés hatékonyságának taglalása során nagyon fontos kitérnünk néhány olyan tényezőre, amely csökkenti a szigetelés hozta előnyöket.

A rossz minőségű, rosszul szigetelő nyílászárók, az erőteljes hőhidak, a korszerűtlen fűtés rengeteg pénzt visz el, amelyből a szigetelés visszahoz, ám a jelentős megtakarítás érdekében fontos odafigyelni az említett „melegszöktető” hibákra is.

A hőszigetelésnek akkor van valód értelme, mikor vagy előtte, vagy közben, vagy pedig belátható időn belül a rosszul szigetelő nyílászárók is lecserélésre kerülnek, valamint kilátásban van a korszerű fűtés beszerzése is. Természetesen, amennyiben mindezzel már rendelkezik az adott épület, nyilván a hőszigetelés teszi fel a pontot az „i”-re és hozza be a tőle várt plusz 20-50%-os megtakarítást.

Egy felújítást követően, mikor sor kerül kiváló nyílászárók beépítésére, a fűtés korszerűsítésére, valamint az épület megfelelő hőszigetelésére, a fűtési szezonban elérhető megtakarítás akár 70%-ra is rúghat. ha építkezéskor gondolkodunk hőszigetelésen, érdemes beruházni, hiszen az utólagos szigetelés több pénzbe kerül és sokkal nagyobb felfordulást okoz, mint az építkezés vége felé közeledve a megfelelő pillanatban feltenni a szigetelőrendszert.

További bejegyzések

Természetese megoldások hát és derékfájásra

2024. május 22.|

Nem is gondolánk, de a derék és hátfájdalmak manapság már népbetegségnek számítanak. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával, és ha nem teszünk ellene, akkor krónikus fájdalommá válhat. Szerencsére számos természetesen megoldás van a probléma kezelésére.

Így használjuk mi maximálisan a családi medencét

2024. május 21.|

Egyre többen döntenek úgy, hogy családi medencét építtetnek a kertjükbe. Ám, ha nem vagyunk előrelátók, akkor nagy csalódás érhet minket, és nem fogjuk tudni úgy kihasználni a medencéket, ahogyan azt szeretnénk.

Go to Top